A pravoszláv Karácsony Szentestéje előtti utolsó éjszaka tovább eszkalálódott a háborús tevékenység Donbasszban. Mára virradóan eddig a viszonylag “nyugodt” Észak-donbasszi régióban is kiújultak a harcok.
ber
(Бахмутка)Bahmutka elhíresült útszakaszát folyamatosan lövi a valcmanista latortüzérség tegnap este óta.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszk, (Знаменкa(Znamenyka és (Сокольникoв) martalóchordái igencsak munkálkodtak egész éjjel.
A(Счастье)Szcsasztyjenál és a (Веселaя Горо)Veszelaja Gora-hegyre települt népköztársasági tüzérség a ( Станицa-Луганскa)Sztanyica Luhanszka környéki valcmanista állásokat aprította.
33
(Стаханов)Sztahanov, (Кировск)Kirovszk és (Первомайск)Pervomajszk környékén kézifegyverekkel és géppuskákkal lövöldöztek egymás irányába a felek.
(Горловк)Gorlovka alig egynapos csend után ismét a latortüzérség ágyúitól szenved, (Никишино)Nyikisinonál pedig a már senki sem tudja hányadik valcmanista kitörési kísérletet hiúsította meg a milicia mára virradó éjjel.
Donyeck “Petrovszkij” kerülete ezt az éjszakát sem úszta meg tüzérségi attak nélkül. Egy polgári személy tegnap este meghalt, 14 pedig megsebesült.
vör
A repülőtér elfoglalására további erőfeszítéseket tett az éjszaka folyamán a valcmanista zsoldoshorda. Tüzérséggel támogatja őket a milicisták által mára virradóan is támadott peszki és avgyejevkai valcmanista banda.
Megfigyelők szerint most kb. két-három napos “visszafogottság” fogja jellemezni a donbasszi harci cselekményeket a Karácsony okán. Ám a készülődés igen nagy Nyalókakirály táborában. Valcman tegnap újabb martalóchordákat látogatott meg, és buzdította őket.
val1 val2

https://balrad.wordpress.com/2015/01/06/donbassz-szenteste-elott/