A Kínai Népköztársaság keresetett nyújtott be a londoni választott bírósághoz Maradék-Ukrajna kormánya ellen. Lopás miatt.
Az ügy előzménye, hogy Kínának nagy mennyiségben van szüksége étkezési célú gabonára. Ukrajnának pedig VOLT lehetősége jóval a belső igényeket meghaladó mértékben Kínát érdeklő gabonát termeszteni.
Igény és lehetőség adott volt. Kína pedig szerette volna magát bebiztosítani ebben a tekintetben, és szerződést kötött az akkor még Janukovics elnökölte Ukrajnával. Mindez történt 2012.ben.
tolv
A KNK át is utalt 1,5 milliárd USA dollárt gabonavásárlásra. Hogy abból fejlesszen az ukrán fél!-és majd szállítson. Tavaly már le is kellett volna tudni a “bótot”-hogy aztán tovább hízhasson az üzlet. De hát jött a Majdan. Az örökös pedig-Maradék-Ukrajna-csak 153 millió dollárnyi gabonát szállított le Kínának, oszt’ jónapot.
Várták Kínában a többi szállítmányz is, de az ősszel csak azt a választ kapták a kijevi udvartól, hogy se pénz, se gabona! Gabonából kevés termett, a pénz meg eltűnt!
Ez nem nyugtatta meg Pekinget, és tovább firtatta a dolgokat. Vagy búza-vagy pénzvisszafizetés! Eleinte volt még némi valcmani nyöszörgés a sürgetésekre!-aztán már az sem. Mígnem Kína arra a felismerésre jutott, hogy valamit mostmár tenni kell. Így jutottak el addig, hogy a szerződésben kikötött választott londoni bírósághoz fordultak igazuk és pénzük keresése miatt. Summázva a dolgot csak röviden: Nyalókakirály Maradék-Ukrajnája ellopott a Kínai Népköztársaságtól 1milliárd-négyszázhetven millió amerikai dollárt. Amit a T. Bíróság ítéljen meg kamatos visszafizetéssel. A Kínai Népköztársaság javára.
A kijevi udvarban meg megy a fejvakarászás. Kétségük nincs ugyanis az ítélet felől. Fizetniük kell!
NO DE MIBŐL?

https://balrad.wordpress.com/2015/01/06/birosag-elott-a-tolvaj-kijevi-junta/