A minisztertanács rendelete január 4-én lépett érvénybe, így a közeljövőben a belorusz kormány meg fogja nevezni azokat a személyeket, akik külföldről pénzelnek az ország destabilizálására törekvő terrorista szervezeteket. A listára állampolgárságuktól, illetve bejegyzésük helyétől függetlenül felkerülhetnek személyek és csoportok, ha a belorusz nemzetbiztonsági szolgálatok bizonyítékokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy anyagilag támogatják az ország destabilizálására törekvő csoportokat. Az előzetes értesülések alapján erre a listára olyan, nyugati üzletemberek is felkerülnek, akikről az elhárítás biztosan tudja, hogy idegen országokban tömegpusztító fegyverek előállítását támogatják anyagilag.
Hídfő.net.ru | Belorusszia terrorista lista
Emellett felkerülnek majd a listára extrémista szervezetek, valamint olyan politikusok és üzletemberek, akik az Al-Kaida vagy más, az államok biztonságára veszélyt jelentő szervezet támogatásában érintettek.
A névsor közzé lesz téve Belorusszia Nemzetbiztonsági Bizottságának weboldalán, és folyamatosan frissíteni fogják a terrorizmus elleni harcban közvetlenül érintett szervezetek információi alapján, valamint a nyomozóhivatal és bíróság folyamatban lévő ügyei alapján is felkerülnek majd újabb nevek. Belorusszia emellett fokozott biztonsági együttműködésre törekszik a térségi államokkal, így a régióban jelen lévő terrorista szervezetek fő támogatóinak neve nemsokára elérhető lesz a bizottság honlapján. Nem lepődnénk meg, ha ezen olyan nevek jelennének meg, mint a szíriai lázadókhoz több alkalommal ellátogató John McCain, vagy Soros György, aki a "nyílt társadalom" elgondolása mentén alapítványain keresztül támogat olyan szervezeteket többek között Dagesztánban, melyeket a helyi hatóságok terrorista csoportként nyilvántartanak.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/06/belorusszia-kozze-teszi-terrorizmus-tamogatoinak-listajat