Ez is egy nagy büdös pofásPótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetőssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell – csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton – válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.
Az érintett autósoknak be kell menniük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. valamelyik ügyfélszolgálati irodájába még március 1-je előtt, és venni kell egy, a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei matricát vagy országos éves matricát.     Ebben az esetben az 1470 forintos szolgáltatási díj ellenében mentesülhetnek a csaknem 15 ezer forintos pótdíj alól. Ha több pótdíjfizetési felszólítást is kapott valaki, akkor is csak egyszer kell megfizetni a szolgáltatási díjat – hívták fel a figyelmet.
A NUSZ-nak országosan 17 ügyfélszolgálati irodája van (Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Eszteregnye, Gyöngyös, Hegyeshalom, Lajosmizse, Lébény, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pécs, Rajka, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely,  Veszprém (dőlt betűkkel, csak értékesítési hely))
.Az átmeneti rendelkezés a felszólítások kiküldése miatt hagy egy hónapot az észlelési idő, azaz a január 1-31. közötti időszak és az ügy rendezésére hagyott március 1-jei határidő között, az esetleges pótdíjfizetési felszólítást ezalatt meg kell kapniuk az ügyfeleknek – hangsúlyozta az útdíjfizetési szolgáltató. (A türelmi idő csak január 31-ig tart.)
20141231_MTI_G0525
MTI – SzRTI