Mindcontrol
„Az egyes társadalmak legnagyobb hatalommal rendelkező rétegei mindig is alkalmaztak valamilyenfajta elmekontrolt a lakosságon. Eleinte „csak” szükségesnek, később legfontosabb feladatuknak tartották, mert csak így voltak képesek elhitetni a tömegekkel, hogy az általuk gyártott valóság az igazi valóság. Ehhez rettenetes elmekontrol szükséges.” – The Underground, Jon Rappoport
A Pentagon kutatás-fejlesztési ügynöksége, a DARPA, küldetésének tekinti az agyprogramozás lehetőségeinek fejlesztését.
Végtére is mi baj lehet belőle? A válasz: minden.
Íme, egy rövid részlet a DARPA tavaly májusban kiadott közleményéből az agy feltérképezése céljából, Barack Obama kezdeményezésével indított programról, ami Mechanikus Narancs” (Clockwork Orange) néven is ismert:
„… zártláncú terápiák kifejlesztése, amelyek magukban foglalják az agytevékenység rögzítését és elemzését, közel valósidejű idegsejti stimuláció segítségével.”
Emberi nyelven: Az agytevékenység leolvasása működés közben és ennek a tevékenységnek a befolyásolása különböző interfészek és egyéb eszközök, például gyógyszerek, áram, nano-részecskék, stb. segítéségével.
Egy másik részletből pedig a küldetés lényegét tudhatjuk meg:
„A program célja, egyebek között, hogy kihasználja az idegsejtek formálhatóságát, az agynak egy olyan tulajdonságát, aminek köszönhetően a szerv anatómiája és fiziológiája idővel képes megváltozni, hogy a normális agyfunkciókat támogassa. A formálhatóság ellentmond a korábban igaznak vélt feltételezéseknek, amelyek szerint a felnőtt agy egy „kész” entitás, amit statikusan is fel lehet térképezni. A formálhatóságnak köszönhetően a kutatók azt gondolják, hogy képesek lehetnek úgy képezni vagy kezelni az agyat, hogy helyreállítsák annak normális funkcióit, egy sérülést vagy neuropszichológiai betegséget követően.”
Az idegi formálhatóság azt jelenti, hogy az agyi aktivitás folyamatosan változik, így a kezelő által normálisnak tartott működéshez alakítható, bármi legyen is az. Értsd: amit a „hatóságok” normálisnak tartanak.
Hogyan?
Hosszútávon ennek semmi köze sincs „az agyi sérülésekből történő felgyógyuláshoz”. Ez csupán a fedőtörténet. Az igazi cél az agy programozása, hogy az megfeleljen bizonyos paramétereknek. Ezek közé nyilván nem tartozhat a lázadás vagy a függetlenség.
Lássunk egy újabb idézetet, ezúttal egy szakfolyóiratból:
„A formálhatóság az emberi agy egyik lényeges tulajdonsága… Az előttünk álló kihívás lényege olyan ismeretek megszerzése a formálhatóság mechanizmusáról, hogy azt modulálni tudjuk a legjobb viselkedési eredmény eléréséhez az adott alany esetében.” (Annual Review of Neuroscience, Vol. 28: 377-401, July 2005)
„Modulálás”, „legjobb viselkedési eredmény elérése”. Ki határozza meg ezeket? Nyilván nem az „alany”.
Érdemes megjegyezni, hogy a beavatkozás létjogosultsága fel sem merül kérdésként.
Szinte valamennyi agykutatás mögött előtételként szerepel, hogy az agyat nem hagyhatják önállóan működni.
A jelen technológiai korban nem meglepő, hogy az elmekontrol legkedveltebb módszere a „szakértők” általi beavatkozás.
Nagyon sok szakember és laikus véli, hogy az „intervenció” jogos, mert ezzel az agyban fennálló „kémiai egyensúlyhiányt” korrigálják. Ez egy tévhit.
Dr. Ronald Pies, a Psychiatric Times egykori főszerkesztője, megdöntötte ezt a tévhitet, amikor a folyóirat 2011. július 11-i számában a következő megdöbbentő kijelentést tette:
„Az igazság az, hogy a „kémiai egyensúlyhiány” fogalma [a mentális rendellenességek esetében] mindig is egy városi legenda volt. Ezt az elméletet egyetlen komoly pszichiáter sem fogadta el soha.”
Modern-Day-Mind-Control-OverviewA beavatkozás mindig is az agykontrolról, nem pedig az agy egészségéről szólt.
A hivatalos propagandával ellentétben, az „idegi formálhatóság” sem nagy újság. Bárki képes megváltoztatni agytevékenységének mintáját. Nem kell mást tennie ehhez, mint gondolkozni.
A probléma, amivel a status quo szemben áll, ennél sokkal nagyobb és ezt muszáj titokban tartaniuk.
Amennyiben bárki képes tudatosan vagy önként megváltoztatni a gondolatait, akkor ki végzi ezt a változtatást?
Mi lehet az agyon kívül, amit ezt teszi?
Ez nem része a DARPA projektjének és egyetlen elmekontrollal foglalkozó szervezet napirendjén sem szerepel. Ez a kérdés tiltólistán van.
„Senki sem gondolkodik. Az agy gondolkodik. Az agy magától teszi mindezt. Az „A” gondolatból ered a „B” gondolat, majd következik a „C”, a „D” és így tovább. Az agy egy biológiai gép, ami előre gyártott gondolatcsomagokat gyárt. Mi pedig, az agy irányítói, csupán a szekvenciákon akarunk változtatni. Legyen a sorrend B, E, D, A, B, F, és a „C”-t inkább töröljük, mert az kontra produktív és zavart kelt. Semmi gond.” – Ez a hivatalos verzió.
Pedig az egyén, a nem anyagi önmagunk (te), folyamatosan változtatja saját agyi aktivitását.
A DARPA program az egyén és a saját agya közötti kapcsolatot próbálja megváltoztatni. Ez a lényeg. A változtatás pedig fontos korlátokat rúg fel, azáltal, hogy lecsökkenti az agy képességeit.
A DARPA küldetés nem egy három, négy vagy öt évig tartó, hanem állandó program.
Az irányított társadalomhoz vezető kapu.
Az sem véletlen, hogy éppen a DARPA-tól ered, hiszen a Pentagon a „katonai gondolkodás” elsőszámú támogatója a világon.
A katonaságot az érdekli és arra törekszik, hogy a kiadott parancsokat engedelmesen teljesítsék. Ösztönzés -> reakció.
A katonaság elképzelése szerint az ő feladatuk meghatározni a társadalom tagjainak funkcióit, majd ezeket koordinálni az „engedelmesség útján létrehozott harmónia” érdekében.
Mivel hosszútávon lehetetlen elég együttműködést szerezni egy ilyen civilizáció létrehozásához, a célpont az emberi agy, illetve annak manipulálása.
Az agy és a kollektíva kondicionálása.
Talán az alábbi hasonlat segíthet megérteni a koncepciót:
Vegyünk egy lovat és lovasát. Korábban a lovas messzi tájakra ellovagolt. Igazából bárhová elmehetett. A ló engedelmeskedett. Azután valami megváltozott. A lovat átnevelték. Most már csak egyetlen mérföldre mehetett kiindulási pontjától. Az egymérföldes határt elérve megállt és visszatért a kiindulóponthoz. Ez volt a szabály. A lovas továbbment volna, de a ló erre már nem volt képes.
A ló „formálhatóságát” lecsökkentették, hogy az megfeleljen a „normának”.

Forrás: Activist Post, Jon Rappoport
Időkjelei: Elképzelhető, hogy a Fenevad Bélyegének is szerepe lesz ebben?
„És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.” (Róma 12:2)