A középületek világításának lekapcsolásával válaszoltak több német városban a bevándorlók elleni tüntetésekre tegnap a német liberális vezetőelit több városban is. A liberális elsötétítés mellett a többi között Kölnben, Berlinben szerveztek ellenfelvonulásokat a tüntetőkkel szemben, provokatív célzattal, hátha csürheként mutatható be a tüntetés. Ez volt az első alkalom, hogy a nemrég kibontakozott, PEGIDA - Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen betűszóval illetett bevándorlásellenes mozgalom ellen emelték fel hangjukat annak liberális ellenzői.

Több tizezer ember a PEGIDA tüntetésein...

Mivel a média szándékosan torzítja és becsmérli a PEGIDA tütetéseit, így a már ismert szlogenek közé újak is kerültek, amik a hazug médiának üzentek, és mivel közvetítenek az eseményről, elkerülhetetlen, hogy ezekről a szemfelnyitó transzparensekről is bekerüljön néhány képkocka a híradásokba. A szervezők ügyeltek arra, hogy a tömeg minden szegletébe essen ilyen zászló, ami a médiahazugságokra hívja fel a figyelmet. Tehát a PEGIDA két fronton is felvette a harcot, mert érveiket és tetteiket eltorzítva mutatja be a média.
- Minden békés, ezt nyugodtan megemlítheti a tudósításában – mondta egy riporternek egy tüntető, aki úgy véli, nemcsak a tévék, de az újságok is hamisan számolnak be a mozgalom eseményeiről.
Újévi beszédében a német kancellár elítélte és rasszistának nevezte a muzulmán-ellenes tüntetőket. Angela Merkel tegnap a belügyminiszter születésnapján rendezett pártünnepségen is hitet tett az idegen-gyűlölet leküzdése és a liberális Németország bevándorlási politikája mellett.
A PEGIDA-t neonáci és szélsőjobboldali csoportok is támogatják, de az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt sem zárkózik el tőle. Bernd Lucke AfD-elnök például Angela Merkel kancellárt bírálta. Szerinte a politikus úgy ítéli el a tüntetések résztvevőit, hogy nem hallgatja meg a problémáikat.
A legfrissebb felmérések szerint a liberális doktrinákkal megfélemlített német lakosság 30 százaléka így is egyet ért a PEGIDA célkitűzéseivel, hát még ha mernének is, mint annakidején....

Nézzétek csak meg jobban a PEGIDA logóját....lehet, hogy "rasszisták", de nem "nácik"


Gölöncsér Miklós