Újabb álcivil szerveződés felduzzasztását kezdte meg a liberális sajtó, ami ezúttal a liberálisok médiatámogatásával felfuttatott "civil" csoportokon és szakszervezeteken kívül a pártokat is várja a február 2-re időzített tüntetésére. Ez az úgynevezett "Összefogás menete" egy újabb kísérlet arra, hogy a lekülönbözőbb okok miatt szerveződő kormányellenes csoportokat összetereljék az Európai Unió zászlaja alá. A megmozdulást február 2-re tervezik, és ez egyben egy szimpátiatüntetés is lenne Angela Merkel német kancellár Budapestre látogatása alkalmából.
"Az eddigi tüntetések, megmozdulások tanulságait mérlegelve, a demokratikus oldal széthúzását tapasztalva, de nem elfogadva, a csoport elszánta magát és egy megtervezett program alapján elkezdte a szervezését egy olyan nagyszabású tüntetésnek, amelyre minden a közéletet alakító, befolyásoló szervezetet résztvevőként várnak a sok civil mellé". Ezzel lett beharangozva egy újabb összevont tüntetés. A közlemény szerint már megkezdték a tárgyalásokat a pártokkal és szakszervezetekkel. "A változáshoz minden demokratára szükség van, a tüntetésünk erről fog szólni" – közölték.
Hídfő.net.ru | Tüntetés görög zászlóvalGörög zászlóval a kormány ellen - 2015. január 2., Budapest
Angela Merkel február 2-án érkezik Magyarországra. A csoport szerint az időpont kiválasztásában ez egy fontos szempont volt, hiszen ebben az időpontban a világ közvéleménye hazánkra fog figyelni.
A közvélemény figyelme amiatt fontos, mert ha Angela Merkel Budapestre érkezik, és azt látják, hogy megint alig 700 embert tudtak csak utcára vinni, az egy komoly csapás lenne nem csak az Európai Uniónak, de Washingtonnak is. A tüntetés lényege, hogy a szervezők összeszervezik a radikális atlantista pártokat és a velük együttműködő szakszervezeteket, a liberális sajtó pedig már egy hónappal a megmozdulás előtt népszerűsíti a Facebook-csoportot. Tehát egy igen összetett együttműködésről van szó, amiben szakszervezetek, pártok, sajtóorgánumok és álcivil szervezetek vesznek részt.
Az "Összefogási menet" szervezői közölték, hogy "minden tüntetés fontos, minden megmozdulást támogatnia kell, függetlenül a szervezők képviselte háttérről, szándékaiktól – kivéve a szélsőjobboldal bármilyen kezdeményezéseit". Úgy tűnik, ez a csoport a szélsőjobboldalt már nem akarja bevonni a kormányellenes tüntetésbe, ehelyett demokráciát játszanának.
Míg a korábbi tüntetéseknek az volt a célja, hogy jobboldali csoportok és szurkolói közösségek bevonásával összeütközéseket provokáljanak ki a rendőri erők és tüntetők közt, ennek a tüntetésnek az lenne a célja, hogy egy hatalmas - és lehetőleg békés - tömeg ácsorogjon az Európai Unió zászlaja alatt, amit a jobboldal unióellenes szimbólumai nem zavarnak meg.
Ebben az együttműködésben azonban úgy tűnik, nem csak balliberális pártok, sajtóorgánumok, szakszervezetek és álcivil csoportok vesznek részt. A Facebook december végén általános jellegű "nagytakarítást" tartott, és rengeteg jobboldali szervezet Facebook-oldalát egyszerűen törölték. Törölték többek között a Szent Korona Rádió és a Betyársereg oldalát, eltávolították a Romantikus Erőszak együttes és Lipusz Zsolt oldalát is, emellett kitörölték a "Támogatjuk a keleti nyitást" Facebook-csoport oldalát is. Ezek közül volt, aki már nem fogja használni a Facebook-ot, volt azonban, aki újraregisztrált.
Tehát egy igen sok elemből álló "együttműködést" láthatunk működni, aminek célja, hogy Angela Merkel budapesti látogatásáról remek sajtófotók készüljenek, amin tömegek állnak az Európai Unió zászlaja alatt, eközben pedig ellehetetlenítik a közösségi médiának azt a részét, ami nekik komoly gondokat okozhat.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/06/liberalisokra-igen-jobboldalra-nem-vonatkozik-gyulekezesi-jog