Donbassz valamennyi frontján heves harcok zajlottak tegnap reggeltől ma reggelig.
A térség fővárosát – Donyecket folyamatosan lövi Nyalókakirály latortüzérsége. A város északi és északnyugati kerületeit állandó tűz alatt tartják.
A repülőtér területén a romok további aprítása zajlik. Más eredménye nemigen van a folyamatos lövöldözésnek.
Peszkiben a “Vosztok” népköztársasági zászlóalj a városban vív utcai harcokat a valcmanista latrokkal.

Berjozovovje mellett az éjszaka a milicia rohammal megsemmisített két zsoldosposztot.
Makszimovkánál viszont a latortüzérség lőtt szét egy milicistaposztot. Két milicista elesett.
A gyjebalcsevoi katlanba zárt bérgyilkosbandákat tegnap délután óta folyamatosan lövi a népköztársaságiak tüzérsége.
A Donyeck – Mariupol úton mára virradóan a népköztársaságiak rajtaütöttek egy latorkonvojon. Az biztos, hogy az egész konvojt megsemmisítették (több tucatnyi páncélozott járművet és teherautót) de az eredmény csak napvilágnál lesz felmérhető.
Nyikisinonál a népköztársaságiak egész éjjel tüzérséggel lőtték a valcmanistákat.
Ivano – Orlovka bérgyilkostábora szintén megsínylette a mai éjszakát.
Mariupol külvárosának pribékjei az éjszaka rádióadásaikban a milicisták “hatékony pszichológiai hadviselésére” panaszkodtak. Ugyanis az éjszaka leple alatt NAGY HELYISMERETTEL rendelkező milicisták lopakodnak a közelükbe, kilőnek egy tankot vagy valami hasonlót, és eltűnnek. A latrok állandó félelemben vannak.
Donbassz északi szektoraiban is dúlnak az összecsapások. Nem a helyzet enyhülésére utaló jel, hogy éjfél tájban Liszicsanszk határában egy Luhanszk irányába tartó latorkonvojt fedeztek fel. A mintegy 50 páncélostból és nagyszámú teherautókból összeállított menetoszlopban öt “Grad” vetőgépet is láttak. A jelentések ugyanakkor arról is szólnak, hogy a népköztársaságiak fölkészültek a konvoj fogadására.
Sztahanov határából rakéta sorozatvetőkkel lőtte Almaznaját a pribékek tüzérsége.
Bahmutkánál és Csjernuhinonál pedig a népköztársaságiak gondoskodtak a latrok éjszakai szórakoztatásáról.
Zolotoje latorjai is “átmulathatták” az éjszakát.
A Szeverszkij Donyec folyón a korábban a milicisták által megsemmisített híd helyett kompot működtettek Nyalókakirály brigantijai. Ez kezdetektől fogva nagy tüske volt a népköztársaságiak körme alatt. Mára virradóan aztán elérkezettnek látták az időt a tüske eltávolítására. (Kompot általában véve az arra alkalmas helyeken szokás létesíteni. Itt most előbb majd a medret kellene roncsmentesíteniük a valcmanistáknak, ami nem lesz könnyű feladat. Három latortank pihenget most ott a mederben.)
Kramatorszk agglomerációjában Druzskovkánál tegnap lázas erődítési munkálatokba fogtak Valcman banditái. Folytatták volna éjszaka is, ám jónéhányuk számára a nappal kiásott gödör sírrá változott az éjszaka.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/06/nehez-sulyos-harcok-donbasszban/