Az Orosz Föderáció Főügyészsége Nyomozati Bizottsága nyomozást rendelt el a mai napon a tegnapi, két gyermek halálát okozó – donyecki iskolát ért tüzérségi tűz ügyében.
A Bizottság elsődleges véleménye szerint a közvetlen felelősség az ukrán hadügyminisztérium irányítása alatt álló műveleti parancsnokokat terheli.
A közvetett pedig…
Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet- amely már tegnap közleményben ítélte el a brutális cselekedetet – szerint szintén haladéktalanul meg kell nevezni a felelősöket, és a donbasszi népirtást azonnal le kell állítani.
Kijev ma 71 esztendeje szabadult fel a német fasiszta megszállás alól. Valcman Nyalókakirály ez alkalomból ELISMERÉSÉT FEJEZTE KI AMIATT, HOGY EZÚTTAL ELSŐ ALKALOMMAL MÁR NEM ÜNNEP A MAI NAP Kijevben.
nemü
Holnap Moszkvában nagyszabású katonai parádét tartanak. November 7. lesz holnap, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 97. évfordulója!
parádé A kép a mára virradó éjszakai főpróbán készült

A több mint hatezer katona részvételével megtartandó katonai parádét viszont egy új ünnepnap, az Ismeretlen Katona Napja alkalmából tartják meg. Megemlékezve az 1941 november 7 – i legendás moszkvai dísszemléről, amikoris a díszelgő egységek a Vörös – térről egyenesen a frontokra mentek.
Ugyanakkor elemzők nem győzik hangsúlyozni: ilyen jellegű katonai dísszemle mindössze 12 alkalommal volt ezidáig, és ez a holnapi KÜLÖNÖSEN NAGY ERKÖLCSI ÉS MORÁLIS jelentőséggel bír még akkor is, ha “hivatalosan” nem is mondják ki a Nagy Októberi Szocialista Forradalom dátumát, viszont az orosz közvélemény egyértelműen EHHEZ AZ ALKALOMHOZ KÖTI a holnap megemlékezést és dísszemlét! (Persze lehet csak VÉLETLEN EGYBEESÉSRŐL beszélni a dolog kapcsán, de hát véletlenek…)
Marian Farkas pozsonyi vállalkozó képviseleti irodát nyitott Pozsonyban a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok számára.
A megnyitón Marian Farkas elmondta, hogy “fütyül a szlovák hatóságok két Népköztársaságot el nem ismerő nyilatkozgatásaira” – az iroda működni fog! Legfőbb cél, hogy adományokat gyűjtsön és juttasson el Donbasszba, amiket a szlovákok oda szánnak!
Dmitrij Timcsuk “neves kijevi katonai elemző” “Iszkander” típusú orosz rakétakomplexumokat álmodott mára virradóan.
Россия подтянула к границе ракетные комплексы "Искандер"
Azzal ijesztegeti Nyalókakirályt, hogy tudomása szerint összesen hat ilyen ketyere (három telmanovonál, három pedig Novoazovszknál) van a “terroristák” birtokában, és ezekkel akár Kijevet is…  Meg hát a jeles elemző álmodott még sok – sok orosz katonával is.  Akik mind Kijevbe vágynak.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/06/keszulodes-moszkvaban/