2014. november 24., hétfő

Ma reggeli frontjelentés Újoroszországból

A tegnapi – a megszokott hétvégi csendes működésnél zajosabbra sikeredett – csetepatéktól hangos Donbasszban a mára virradó éjszaka akár nyugodtnak is lehetne nevezhető a ma hajnali összefoglaló jelentés alappján, ha nem lenne Nyikisino.  De hát a Nyikisino nevű romhalmaz az van.
Nyikisinonál mára virradóan hosszú idő óta a legsúlyosabb összecsapás zajlott le. A valcmanista latrok BTR és BMP kísérettel próbálkoztak meg kitörni. A tegnap este kezdődött összecsapás a valcmanista különítmény totális kudarcával végződött. A jelentés szerint mind a tizenhat páncélost megsemmisítették a népköztársasági erők, és igen nagy számú lator belepusztult az akcióba.
Este fél tizenegy körüli időben a latortüzérség Pervomajszkra nyitott tüzet. Négy helyi civil biztosan áldozatul esett a terrornak, hat lakóépületben pedig súlyos károk keletkeztek.
Az éjszaka nagyjából egyidejűleg rohamoztak meg Szlavjanszknál egy latorposztot a népfelkelők, és intéztek aknavetőtámadást Kramatorszk két hasonló latorműintézménye ellen. Reggel hat óra óta mindkét városban a megszállók az utcákon cirkáló hangszórókon keresztül értesítik a helyi lakosságot, hogy kijárási tilalmat vezettek be este hat és reggel hat óra közötti időszakban.
Késő este a népköztársaságiakat is meglepő esemény következett be Luhanszk környékén. Nyalókakirály maradék légierejének egy eddig még be nem azonosított repülőgépe közelített a régió légtere felé. Elég volt viszont bekapcsolni egy “szúnyogriasztót” – és szélsebesen távozott is. Viszont Luhanszkban megszólaltak a légvédelmi szirénák.

A mára virradó éjszaka a valcmanista latortüzérség ha nem is folyamatosan, de lőtte Kirovot, Dokucsajevszket és Jenakijevot. Szerencsére CSAK egy polgári személy halt bele a tüzérségi terrorba.
Megszámolták: az éjszaka tizenhárom tüzérségi gránátot lőtt ki Nyalókakirály bűnbandája Donyeckre. Az elkövetők Avgyejevkában, Peszkiben és Opitnojeban fészkelnek. Ez a tizenhárom belövés igazándiból az utóbbi időszak éjszakai átlaga alatt van, ám két civil halálát, háromnak pedig súlyos sebesüléseket okoztak.
A donyecki repülőteret már szinte rutinból és megszokásból lövi a latortüzérség. Így volt ez az éjszaka is, de legföljebb zajkeltésnek vette a tulajdonos milicia.
Pavlopolnál a népi erők az éjszaka két latorútzárat lőttek szét aknavetőkkel. Patrioticsnojenál pedig rohammal semmisítettek meg egy másikat. A harci zajra felfigyelő mariupoli zsoldosok éjjel egy óra óta mind talpon vannak, várva a népköztársaságiak tankrohamát.
ooo
Ma reggel Gyenyisz Pusilin a Donyecki Népköztársaság Védelmi Tanácsa szóvivője bejelentette, hogy hajlandóak demilitarizálni a donyecki repülőteret és Szcsasztyje városát, ahogyan azt az EBESZ képviselői javasolták. A nemzetközi szervezet megfigyelői ugyanis ezen a két helyen szeretnének tábort verni. Pusilin kifejtette, hogy amennyiben az említett helyekre beköltöznek a megfigyelők, valószínű, hogy azt a kijevi latrok és a népköztársasági erők is tiszteletben fogják tartani, és nem lőnek oda!


https://balrad.wordpress.com/2014/11/24/ma-reggeli-frontjelentes-ujoroszorszagbol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése