A Luhanszk – régió északkeleti területeiről brutális harcokról kaptunk híreket.
tatár
Reggel óta Sztanyicja Luhanszkaja falu lassan Nyikisino sorsára jut. Nyalókakirály latortüzérsége mindennel lövi a falut, ami 50mm – nél nagyobb kaliber. Lángol az egész falu helye. Jelentések szerint Oroszország határ menti területein is tisztán hallatszanak a harci zajok. A települést a lakók többsége az utóbbi napokban elhagyra, ám az ott maradottak sorsa (vagy százhúsz ember) szinte teljesen biztos…
Luhanszk is a célkeresztjébe került a bérgyilkosoknak. A külvárosba záporoznak a latorgránátok. Egész lakótömbök váltak romhalmazzá az ádáz bombázásnak.
A népköztársasági erők tüzérségi tűzzel, és lövészrohamokkal válaszoltak a banditák támadására. A jelentés szerint a lövészroham teljesen meglepte a pribékeket. Olyannyira összezavarodtak, hogy tüzet nyitottak egy Makarovka környékén mozgolódó saját alakulatukra is. A harcok még mindig dúlnak.
Brjankánál a milicia jelentése szerint fogságba esett Vitalij Morozov milicista zászlóaljparancsnok. Viszont a fogságba ejtőket körbevette a milicia. Most tárgyalások zajlanak, hiszen a fogvatartók kevesen vannak – és nincs kiútjuk.
Szcsasztyje környékén is heves harcok robbantak ki. A latrok minden erejükkel a várost lövik, szinte célzás nélkül. Szcsasztyjéban lakónegyedek lángolnak. A civil áldozat rengeteg lehet. A milicia itt is tüzérségi válasszal próbálkozik, de a várost a belövésektől menteni nem tudja.
Donyeck is tüzérségi tűz alatt áll, bár ennek hevessége állítólag a “megszokott” fokozatú. Reggel ismét megpróbáltak a valcmanista bérgyilkosok berontani a repülőtérre, ám a régi terminálhoz tartozó területen mind a három kísérletező kedvű tankot “felbontotta” a milicia.
Golmovszkijnál a harci lárma fölpörgette a milicistákat, és a valcmanisták egyik megerősített posztját lerohanták.
Ezzel egyidejűleg pedig a pribékek Majorszknál létesített blokkposztját is lőni kezdték aknavetőkkel.
Bahmutkánál is lőni kezdte reggel a népköztársaságiak tüzérsége a latrokat. Azok pedig válaszul a környék lakott részeire nyitottak tüzet.

https://balrad.wordpress.com/2014/11/24/brutalis-harcok-a-luhanszki-regio-eszakkeleti-tersegeben/