2014. november 24., hétfő

Az USA globális fennhatósága nemsokára véget ér - Iráni diplomata

Egy magas rangú iráni diplomata szerint az Egyesült Államok az egypólusú világrendet akarja fenntartani a gazdasági szankciókkal, és éppen ez jelzi, hogy az USA globális fennhatósága nemsokára véget ér. Hadi Szolejmanpur, az iráni külügyminisztérium nemzetközi oktatási központjának vezetője szerint "egyetlen következtetést vonhatunk le a mostanra kialakult helyzetből; hogy az Egyesült Államok fennhatósága végéhez közeledik. Európai befolyása és hatalma is egyre csökken, emiatt vonakodik bármiféle felelősségvállalástól".
Az iráni diplomata egy moszkvai konferencián elmondta, hogy az Egyesült Államok által alkalmazott módszerek mind az egypólusú világrend fenntartását szolgálják; a térségi konfliktusok nyugati koalíciókkal rendezése, az ENSZ biztosította jogkörökön túllépő erő alkalmazása, az egypólusú szankciók jellemzik az utóbbi évek politikáját. Szolejmanpur kifejtette, hogy az olyan, újonnan előlépő erős hatalmak mint Oroszország és Irán, a többpólusú világ felépítésében érdekeltek, ami a nyugati hatalmak globális fennhatóságának megtörését és egy új erőegyensúlyt jelent.
Hétfőn az orosz külügyminisztérium ázsiai részlegének vezető-helyettese, Konstantin Alekszejev bejelentette, hogy Oroszország és Irán az együttműködések bővítésével enyhíteni tudja a nyugati szankciók hatásait mindkét országra vonatkozóan, és idővel teljesen túljuthatnak az elszenvedett veszteségeken.
Hídfő.net.ru | Iráni zászló

http://www.hidfo.net.ru/2014/11/24/az-usa-globalis-fennhatosaga-nemsokara-veget-er-irani-diplomata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése