Az orosz vészhelyzetek minisztériuma különgéppel küld Guineába egy mobil labort és a hozzátartozó személyzetet. Az IL-76-os gép szállít továbbá epidemiológusokat (=járványos betegségek tudósa), virológusokat és bakteriológusokat is. Az ebola, ami már Libériában, Sierra Leonéban, Guineában és Nigériában is terjed, eddig összesen 1350 halálos áldozatot követelt.
Hídfő.net | Ebola Libériában
A libériai fővárosban, Monroviában a rendőrség könnygáz bevetésével akarta megakadályozni a karanténzónában tüntetőket. A tüntetések azután törtek ki, hogy a libériai elnök, Ellen Johnson Sirleaf karantén alá helyezte a West Point és Dolo Város negyedeket Monroviában. A tüntetők kövekkel támadtak a rendőrökre, elmondásuk szerint nem voltak előre figyelmeztetve a karanténra. A legnagyobb problémának azt nevezik meg, hogy nem tudtak ételt felhalmozni, és a feketepiac törvényei fognak érvényesülni a karanténzónákban.
Hídfő.net | Ebloa LibériábanTüntetés a West Pointon, Monrovia, Libéria, 2014.08.20.
Jelenleg az ebolára nem létezik hivatalosan gyógyszer, habár bizonyos elméletek szerint vakcinát már állítottak elő az 1970-es években. A WHO engedélyezte a ZMapp és a VSV-EBOV ebloagyógyszerek alkalmazását embereken, annak ellenére, hogy emberkísérletek még nem voltak a gyógyszerekkel. Remélhetőleg nem lesz az ebola elleni megoldás is eszköze a gyógyszergyárak nyerészkedésének.


http://www.hidfo.net/2014/08/21/ebola-az-oroszok-beszallnak