Úgy tűnik, hogy Nyalókakirály latorhordája alaposan fel kell hogy kösse a gatyakorcot Donbassz északi-frontján.

A Veszela-hegyről lesöpörték ugyanis a latorerőket, és megindultak Szeverodonyeck irányába. Szcsasztyénál már a Szeverszkij Donyec folyó túlpartján (!) ütik-vágják Nyalókakirály bérgyilkosait, és hajnal óta tekintélyes méretűre növelték a hidfőt. Szándékaik szerint innen idulnak támadásba Harkov irányába, hogy Donbassz egész északi területét megtisztitsák a kijevi szeméttől.

A Szlavjanoszerbszk és Krasznyij Jar térségében garázdálkodó valcmanista hordák ellen is meginditotta a milicia a támadást.

Luginonál bezárták a katlant, és megkezdődött a “felfűtés”! Itt becslések szerint mintegy hatezer latorra lett rácsapva a katlanajtó.

Novoszvetlovkánál sikeresen befejeződött a tisztogatás. A Luhanszba vezető utat ismét megnyitotta a milicia.

Georgijevka térségében a földön pusztitottak el kettő darab helikoptert, négy darab tankot, öt darab BMP-t pusztitottak el ma délelőtt, és egy gyors létszámellenőrzésnél hatvan fűbe harapott latort számoltak össze.

Rovenkinél egy hadianyagraktárra csaptak le tegnap este. Szép tűzijátékot rendeztek, pedig náluk nem is volt tegnap ünnep.

A DNR frontjain viszonylag nyugodt a helyzet. Az orosz határ felé vezető főútvonalakat és környéküket megtisztitották, és biztosan ellenőrzésük alatt is tartják, mint ahogyan a nagyobb településeket is.

http://balrad.wordpress.com/2014/08/21/ebbol-ma-nem-faragnak-diadaljelentest-valcmannak/