2014. augusztus 21., csütörtök

Augusztus végén csattan az ostor

Porosenko a jövő héten feloszlatja a parlamentet
Archív fotó. © Fotó: AP/Jefrem Lukackij
Porosenko a jövő héten feloszlatja a parlamentet – írja az Oroszország Hangja
Petro Porosenko ukrán elnök a jövő héten rendeletet ír alá, amelyikkel feloszlatja a Legfelsőbb Tanácsot és előrehozott parlamenti választásokat ír ki – közölte az ukrán államfő tanácsadója, Oleg Medvegyev
A tanácsadó szavai szerint a napokban jár le az újabb koalíció kialakítása számára megszabott 30 napos határidő, így Porosenko a törvény értelmében feloszlathatja a parlamentet.Medvegyev azonkívül elmondta, hogy szeptemberben teszik közzé a nagyszabású politikai, gazdasági és társadalmi reformok csomagját. Azonkívül ratifikálni fogják Ukrajna júniusban aláírt EU-társulási szerződését.
A terep elő van készítve
A változásoknak bizonyosan oka, logikai sorrendje van, ahogyan az időzítéseknek is. Az előrehozott választásokra vajon mi szükség van, most így nagy hirtelen? Ezt nem igazán tudjuk, hisz a törvényesség eddig sem volt szempont.  A junta mostanra megfélemlítette illetve félreállította minden ellenlábasát, most próbálják utólag legitimmé tenni az illegitim rezsimet? A diktatúra is lassan kiteljesedik az egész maradék Ukrajnára. A lakosság is  teljesen félre van tájékoztatva, arra még nem volt elég idő, hogy az igazság kiderüljön.  Kivéve a leszakadni akaró részeket, melyeket nem sikerült elvágni az valós információktól, vagy ahol a bőrükön tapasztalják meg nap,  mint nap. Úgy tűnik, most még bármi elhitethető az ukránokkal.
Külső események
Jövő héten 23-án érkezik Merkel asszony a zsidó maffiózókat eligazítani. Aztán 26-án lesz a minszki csúcs, a Vámuniós találkozó, ahol Ukrajna és az ott éppen kiirtás alatt álló és életfeltételeiktől megfosztott, sőt még amúgy Gáza módjára a segélyektől is elzárt donbasszi civil lakosság sorsáról is eshet szó. Lehet, hogy addigra valamit pozitívumot fel kell mutasson a Pünkösdi király Putyinnak?
Aztán az EU-s szerződésre is tág határ idő van, szeptemberben kell ratifikálni. Vajon az EU-s szerződést a feloszlatott és újból összerántott jelenlegi junta fogja törvénybe iktatni, vagy addigra már túl lesznek az előrehozott választáson és az új vezetés dolga lesz? Hiszen az új választások kiírását is a jövő hétre ígérik Valcmanék, noha időpontot nem rendeltek hozzá, így a feloszlatásra meg az új választások kiírására elég is tág (1 hét) időszakot jelölt meg.
Ez utóbbira sincs konkrét időpont, mi legalábbis még nem tudjuk.
Belső események
Augusztus elég mozgalmas volt. Jacenyuk lemondott, majd meggondolta magát és visszakozott, – ez tette lehetővé, hogy épp meglegyen a többség a sebtiben elfogadott törvényekhez, melyeket a korábbi parlament torkán nem tudtak lenyomni.
Néhány reguláris szervezet vezetője is távozott
Érdekes egybeesések, hogy az új népköztársaságokban is jöttek sorra a lemondások.
a donyeckiben 8.14-én Igor Sztrelkov, a védelmi miniszter, és 8.8-án Alexander Borodai ex-miniszterelnök, (mivel úgy vélte, hogy egy helyi ember kell vezesse a donyecki államot). Az új miniszterelnök, Alexander Zakharchenko eddig a helyi milícia vezetője volt. És a luganszkiak vezetője, Valerij Bolotov is 8.14-én, (ő súlyos sérülése miatt kénytelen volt lemondani pozíciójáról), kinevezte utódját, a korábbi védelmi minisztert, Igor Plotnitsky-t.
A Fehér Konvojt elszabotálja az ukrán rezsim, a népirtás intenzitását viszont megtöbbszörözte, és még ökokatasztrófával is fenyeget.
kártyások_painting_of_men_playing_cardA nemzetközi helyzet fokozódik
Mindenki igyekszik sakkban tartani mindenkit. Egész Európában energia- és gazdasági válság várható, helyenként túltermelés, helyenként élelmiszer- és fűtőanyag hiány. Ukrajnában éhínség és fagyhalál.
A fasisztákkal az ukrán zsidó oligarchák, a galíciaiak, EU és az USA vezetés kiegyezett, és lepaktált az oroszok és az európai népek ellen.
Nyilván nem a minszki csúcson fog megoldódni a helyzet, az legfeljebb egy állomás lesz. Mindenesetre a fenti bizonytalansági tényezők garmadájával indulunk neki a játszmának, a tárgyalásoknak így tél előtt. A helyzet pattanásig feszült és valójában senkinek nincs nyerő lapja, van viszont vesztenivalója. Kinek kevesebb, kinek sokkal több.
Mivel mi nem hiszünk a véletlenekben azért úgy gondoljuk hogy az egymást követő események összefüggésben állnak, kinek-kinek van egy-két titkos aduja is.
Csak épp nem ismerjük a háttér információk, a kézben lévő lapok jó részét, ezért még nem értjük, hogy mi mivel hogyan áll összefüggésben. De bízva mottónkban: minden kiderül, csak idő kérdése. Várjuk az információkat, a mozaik darabjait, hogy a nagy kép összeálljon.
Sajnos nekünk magyaroknak úgy tűnik nem osztottak lapot ebben a játszmában, mi a kibic szerepét kaptuk, ez bizonyosan nem nyerő szerep, ennyit már most tudhatunk, de hogy mennyire lesz nekünk kuss az még kiderül.
De talán nem árt, ha mi is elkezdünk bespájzolni.

Audie – Szabad Riport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése