Jó hírek mindenkinek!

Az Oxfordi Egyetem tojásfejűinek új jelentése arról biztosít minket, hogy a megújuló energiaforrásokra való átállással valójában dollárbilliókat spórolhatunk meg!

Jól hallottátok. Nem fog dollárbilliókba kerülni egy teljesen új, még fejlesztés alatt álló technológián alapuló globális energiahálózati infrastruktúra kiépítése, majd az egész világgazdaság átállítása erre. Ne, ne butáskodj! Dollárbilliókat fogunk megspórolni.

TRILLIÓKAT, mondom nektek!

Tudom, hogy néhány szkeptikus Corbett-jelentéstevő most mit gondol: hogyan lehetséges ez? Végül is, ahogy a The Manhattan Contrarian blog rámutat a "Zöld energia átmenet költségei" című nemrégiben megjelent bejegyzésében, az ukrajnai zűrzavar okozta európai gázellátási zavarok máris pusztítást végeznek Európa gazdaságában: a németek idén 13%-os emelkedésre készülnek a szabályozott fogyasztói gázszámláikban, az Egyesült Királyság lakói pedig saját energiaszámláik közel megháromszorozódásával néznek szembe.

És ez még azelőtt történt, hogy a Nagy Újratelepítők elkezdték volna elzárni a vezetékeket, és a lakosságot a szél-, nap- és egyszarvúfing "zöld" energiahálózatra kényszerítették volna.

De miért hinnénk a tényleges gazdasági fájdalmaknak, amiket épp átélünk (a saját otthonunk fűtése ezen a télen), amikor az oxfordi főnökeinknek nagy, kövér jelentéseik vannak (amiket senki sem fog elolvasni), amikben azt írják, hogy mennyi pénzt spórolhatunk meg, ha átállunk a zöld energiahálózatra?

 

 

Elvégre a BBC, az MSN és a Nature World News is azon van, hogy megkérdőjelezhetetlenül ismételgesse ezeket a megállapításokat, szóval ki vagy te, hogy felhozd azokat a bosszantó "tényeket", amelyek ellentmondanak ennek a megnyugtató tündérmesének?

Ó, oké, abbahagyom a színészkedést. A legújabb oxfordi tanulmány - az elmúlt évek számos hasonló kijelentésével együtt, amelyek szerint a zöld energiahálózatra való áttérés fájdalommentes (vagy akár nyereséges) lesz - könnyen cáfolható propaganda.

De ez ártalmas propaganda. Az a célja, hogy a Földanya megmentése nevében rávegye a népet, hogy aktívan vállalja saját rabszolgasorba taszítását, és eddig a pontig figyelemre méltóan eredményes volt ebben a céljában.

Az igazság az, hogy a zöld energia fenntartható rabszolgasorba taszító hálózata egy átverés az alapokig. De ez nem egyszerűen egy álom, amit a hiszékeny és tudatlan közönségnek adnak el.

Ennél sokkal rosszabb.

Ez egy gondosan kidolgozott hazugság, amelyet arra terveztek, hogy az eljövendő zöld disztópiában a neofeudális ültetvényen lévő jobbágyok új szerepébe vezessen minket.

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-zold-energia-atveres-nem-arra-szantak-hogy-mukodjon