Tegnap jártam a déli végeken és megosztanám Veled és az olvasókkal az ott általam személyesen megtapasztaltakat.
Rengetegen érkeznek az országba és egyre pofátlanabbak. A gyűjtőpontokra az éjjel folyamán is folyamatosan hordják a buszok a migránsokat, akik ott aztán ruházat átvizsgálás után a táborba kerülnek. Szinte mindegyiktől vesznek el különböző fegyvereket, legtöbbször kések szúró-vágó eszközök, de van aki nunchakoval „menekül”. Rengeteg a fertőző beteg is, különböző betegségekkel. Volt rá példa, hogy visszaküldött ember érkezett osztrák zárójelentésén szerepelt, hogy hepatitises ennek ellenére az orvosi vizsgálat és a kinti zárójelentés után átesett ugyanúgy a ruházat átvizsgáláson, majd be kellett rakni a többi közé.
A táborban már többször volt rá példa, hogy kitöréssel fenyegetőztek, háborognak az élelmiszer ellátás miatt, holott 4-5 óránként kaptak enni-inni, rendőrök hordják nekik mindet, a forró vizet ha épp az kell a gyerekeseknek még külön bébi tápot is. Az élelmiszer nagy része aztán a földön végzi az ágyak között a többi szeméttel együtt, mert a kukába nem szeretik dobni azt. A bébi tápot például mikor megkapta az egyik család kibontották megszagolta a menekült majd a rendőr szeme előtt aki vitte neki földhöz vágta, hogy ilyet nem etetnek meg a gyerekükkel.
Palackozott ásványvizet is kapnak, holott minden szektornál van iható víz ellátás, a szolgálatot teljesítők pihenőidejükben kapnak ellátmányt szolgálatban a migránsokat kell kiszolgálniuk. Természetesen a folyamatosan fellépő elégedetlenség miatt sűrűbben kapnak már élelmiszert, de a napokban elérték már azt is h a palackozott ásványvíz (NaturAqua, Szentkirályi pl) csak arra jó, hogy a seggüket mossák ki vele miután a hálókörletben az ágyak közé szartak, majd a szaros ujjukkal és ásványvíz tökéletes kombinációjával neki tud állni fogat mosni. Nem tartják megfelelőnek az élelmiszert szalámikat konzerveket egyben dobálják ki mondván, hogy ők nem esznek disznóhúst, de hát a csirke, marha és hal készítmények is ugyanúgy végzik. Egy menekültnek természetesen nem jó, hogy ásványvizet kap narancslét követel és erre meg is szervezi a háborgást a többivel.
Az ott lévő rendőrök a vezénylésük elején le kell, hogy adják a fegyverüket, ami náluk van ilyen esetben az gumibot, tonfa, gázspray. Sok hasznát ugyan nem veszik mikor meg van nekik szabva, hogy esetleges zendülés esetén szép szóval kell elintézni, még a hangadót sem emelhetik ki, mint ahogy alap esetben működne.
Másik eset a nőkhöz való hozzáállásuk. Ugye nálunk nő nőnek vizsgál ruházatot férfi férfinak. Mivel annyian érkeznek, hogy alig lehet őket hova tenni, ezért h meggyorsítsák nő férfinak is vizsgálhat át táskát pl de ruházatot nem. Az érkező migráns természetesen nem köteles együtt működni amíg egy nő vizsgálná a táskáját, mivel „ennyi erővel egy kecskével is beszélhetne”.
Másrészről nem csak a háborús országokból érkeznek, hanem egyre több a néger, indiai, bangladesi stb. Ezek között is persze érkeznek buzik is, akik aztán nagyon nehezen tudják eldönteni, hogy ki vizsgálja át őket.
Átvizsgálás során egyébként találtak már sok selfie botot, mert ugye az nagy szükség menekülés esetén, hát mivel készítene képeket az iPhone6-ossal és a különböző Apple termékekkel és csúcskategóriás okostelefonokkal.
Érdekes, hogy különb ellátásban részesülnek mint hazánk rendőrei, mindenféle fertőzött mehet a többi közé és ha úgy van hiába van külön toitoi WC kihelyezve nekik ugyanabba a mosdóba kell kísérni a migránst ahol a rendőrök végzik a dolgukat ha épp úgy adódik.

(Bal-Rad olvasó)