David Cameron a BBC televíziónak nyilatkozva csütörtök este kijelentette: a megoldáshoz szükséges elemek közé tartozik, hogy Líbiában új kormány jöjjön létre, és foglalkozni kell a szíriai válsággal is.
cam
Cameron szerint a most kialakult menekültválság fő felelősei közé tartozik Aszad szíriai elnök, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet “mészárosai”, valamint azok a bűnbandák, amelyek az embercsempész hálózatokat működtetik. Velük szemben kell keményen fellépni, mégpedig egyszerre – tette hozzá. (Arról nem fröcsögött Őfelsége miniszterelnöke, hogy kik támadtak Szíriára, Líbiára, Irakra, Afganisztánra?! Nagy-Britannia tetteiről is mélyen hallgatott.)
Akár harmincezer embercsempész is részt vehet a közel-keleti és afrikai menekültek Európába történő szállításában – közölte csütörtökön az Europol európai rendőri együttműködési szervezet helyettes vezetője, volt cseh országos rendőrkapitány. Oldrich Martinu a Radio Impuls nevű cseh rádiónak adott interjújában arról számolt be, hogy az Európai Unióban (EU) 30 ezer ember ellen folytattak le vizsgálatot embercsempészet miatt, 1400 eljárás pedig még folyamatban van. (Martinu vélhetőleg kifelejtette: ezeket az embercsempészeket Asszad szír elnök kutatta fel szélyesen, és bízta meg őket a melóval!)
kurz
“Rejtélyes, hogy a pénzügyi válság idején mindig volt mód a találkozókra és arra, hogy közös megoldást találjunk, ezzel a menekültválsággal pedig semmi sem történik hetekig vagy hónapokig”- méltatlankodott az osztrák diplomácia vezetője-Sebastian Kurz.
Közben a gazdag arab országok hallani sem akarnak a migránsok befogadásáról. Nem az ő ügyük. A migránsok ezt tudomásul véve, nem is indulnak arrafelé.
győr
Győr is kezdheti a hozzászokást a látványhoz
A debreceni rendőrkapitányság munkatársai állampolgári segítségkérést követően szeptember 2-án, szerdán hajnali 3 óra 40 körül Debrecen külterületén, a 4-es számú főúton igazoltattak egy kommunikációra képtelen, zavartan viselkedő férfit, akin sérülések voltak láthatóak. A járőrök a férfihoz mentőt hívtak, a mentőszolgálat munkatársai a sérültet kórházba szállították.
A rendőrök az egészségügyi intézmény területén addig voltak jelen, amíg sikerült megállapítaniuk a 38 éves, Magyarországon menekültkérelmet előterjesztett férfi személyi adatait. A férfi saját magának okozta sérüléseit, levágta saját péniszét, amit eldobott! A Demberceni Egyetemen így aztán helyreállító műtét helyett csak elvarrták a csonkot, és egy darabig még kezelik a félresikeredett körbemetélést. Insallah!
A Bicskén veszteglő, a budapesti Keleti pályaudvarról indult szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, a menekültügyi hatósággal – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Magyarország déli határvidékén 2617 határsértőt – köztük 546 gyermeket – tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve csütörtökön.
mig

https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/migransmix/