2015. szeptember 4., péntek

Leszóltak a kormánynak Berlinből: ne engedjék tovább a migránsokat

Katasztrofális a baloldali ellenzék és a kormány migránspolitikája a Jobbik szerint. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője kijelentette; az Orbán-kormány háttéralkut köthetett a németekkel, emiatt nem engedik tovább a bevándorlókat.
Mirkóczki szerint migráns-ügyben nincs jó megoldás, de ami most zajlik, az a lehető legrosszabb gyakorlat; a kormány nem védi meg a déli határt, de az ország területére már bejutott migránsokat sem engedi tovább Nyugatra. A politikus szerint valamilyen háttéralku lehet az intézkedés mögött, mert semmilyen más logikus indokkal nem magyarázható, hogy egy migránst se engedünk tovább Németországba.
A párt ugyanakkor egyetért abban a kormánnyal, hogy alapvetően az Európai Unió a hibás a kialakult helyzetért. Magyarországon számon kérik a dublini egyezmény betartását, miközben év eleje óta 180 ezernél is több illegális bevándorló érkezett Magyarországra, és mindet Görögország kellett volna regisztrálja. Ennek ellenére Görögországon nem, Magyarországon viszont számon kérik a dublini egyezmény betartását.
Görögország eközben nyíltan szembemegy az Európai Unió szabályozásával, és azt politikai nyomásgyakorlásra használja. Március elején az ország volt védelmi minisztere, Panosz Kammenosz bejelentette, hogy felhagynak a határok őrizetével, és továbbengednek minden bevándorlót az Európai Unió területére, ha a nyugati országok nem hajlandók elengedni a görög államadósságot. Mirkóczki szerint miközben a görögök nyíltan sértik a dublini egyezményt, a magyar kormány az uniós kötelezettségek minden apró részletét betartja, de azt a görögökön nem kérik számon, rajtunk igen.
A politikus emlékeztetett; a dublini egyezmény érvényben maradása esetén
Magyarországra fognak visszatoloncolni minden bevándorlót, akit Görögország egyszerűen átengedett, Magyarországon viszont regisztráltak.
A Jobbik a kormány gyakorlatával ellentétben hangsúlyozza, hogy a határokat hermetikusan le kell zárni, a már Magyarországon tartózkodó bevándorlókat pedig regisztráció nélkül tovább kell engedni a nyugati országokba. Az illegális bevándorlók egyébként éppen ugyanezt akarják; nem akarnak Magyarországon regisztrálni, mert tisztában vannak azzal, hogy amiatt Magyarországra lesznek visszatoloncolva – ők viszont Németországban akarnak letelepedni. Mirkóczki szerint a kormány ezen gyakorlata kimeríti a hazaárulás fogalmát.
A kormány mostanra nem ad a látszatra sem, és valóban valamiféle háttéralku létezésére utal, hogy Budapestről a nyugati országokba nem indítanak vonatokat. Eddig a kormány adott a látszatra, de mint korábban már jeleztük, a bevándorlók számának megugrása óta exponenciálisan növekedett a budapesti pályaudvaron történő olyan esetek száma, aminek okán vagy járatok nem indultak, vagy egész pályaudvarokat kellett lezárni napokra, hetekre. Akkor valószínűsítettük, hogy a rejtélyes balesetek és hirtelen felújítások célja feltehetőleg az, hogy a közlekedés kiszámíthatatlanná tételével hátráltassák az illegális bevándorlók nyugati országokba továbbutazását.
Ugyanakkor, a jelenlegi szabályozás szerint, ahol belépnek az Európai Unió területére az illegális bevándorlók, az a tagállam kellene regisztrálja őket; emiatt a kormány részéről a jogszerű eljárás az lenne, ha Görögországba induló járatokra feltenné a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat – azok ugyanis Görögországban lépték át először az unió határait, nem Magyarországon.


http://hidfo.ru/2015/09/leszoltak-a-kormanynak-berlinbol-ne-engedjek-tovabb-a-migransokat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése