A minszki egyezmény súlyos sértését és a békefolyamat szándékos akadályoztatását jelenti, hogy továbbra is amerikai katonák tartózkodnak Ukrajna területén. A nyugati csapatok ki kell vonuljanak Ukrajnából.
Marija Zaharova, Oroszország külügyminisztériumának szóvivője csütörtöki nyilatkozatában jelentette ezt ki. A szóvivő emlékeztetett, hogy a február 12-én aláírt minszki egyezmény 10. cikkelyét sérti, hogy amerikai katonák állomásoznak Ukrajna területén. A Minszkben aláírt tűzszüneti megállapodás ugyanis előírja, hogy
minden külföldi fegyveres erőt, haditechnikát és zsoldos alakulatot ki kell vonni Ukrajna területéről.
A nyugati sajtó hazugságaival ellentétben ez nem Ukrajnában állítólagosan jelen lévő orosz katonákra vonatkozik, hanem az amerikaiakra, akik hivatalosan is magán katonai vállalatokat működtetnek Ukrajnában, miközben az amerikai hadsereg is jelen van az ország területén. Áprilisban az Egyesült Államok 300 katonai instruktort küldött Ukrajnába, és 245 millió dollár, védelmi kiadásokra fordítható segélyt adott Ukrajnának.
Ukrajna emellett számos, párhuzamosan zajló NATO-hadgyakorlat színhelyévé vált, miközben nem tagja a NATO-nak. Az amerikai és brit csapatokon kívül összesen 18 nyugati ország katonái állomásoznak Ukrajnában, akik korábban a Saber Guardian, majd a Rapid Trident hadgyakorlatok ürügyén érkeztek az országba.
Ebben a hónapban Ukrajna a Sea Breeze-2015 nevű haditengerészeti gyakorlat színhelyévé válik, amin a NATO összesen 150 hadihajója, helikoptere és páncélozott harcjárműve vesz részt, emellett újabb 2500 nyugati katona érkezik az országba. Az ukrán kormány ráadásul nem egy, hanem összesen három, az amerikaiakkal közös haditengerészeti gyakorlatot tervez idén, amire mindig újabb nyugati alakulatok érkeznek majd.
A minszki egyezmény előírja, hogy Ukrajna területéről minden külföldi fegyveres erőt ki kell vonni. A NATO ukrajnai jelenléte a békefolyamat szándékos felborítását jelenti.

http://hidfo.ru/2015/09/az-amerikai-katonai-jelenlet-akadalyozza-a-bekefolyamatot-ukrajnaban/



Már megint panasz van a Fekete-tengeri orosz hadiflottára! Ezúttal már maga a 6. amerikai flotta főparancsnoka Jemes Foggo altengernagy sopánkodott a haditengerészet lapjának, a Navy Temes című újságnak.
gen
“Tízből kilenc esetben már ott várnak ránk a Fekete-tenger bejáratánál az orosz hajók. Ha véletlenül nincsenek ott, akkor is tudjuk hogy a közelben vannak. Nem csinálnak semmit. Csak a közelünkbe jönnek, és néznek bennünket. Mi is nézzük őket. Elvonják a figyelmünket a feladatoktól”-nyafogott az amerikai flottaparancsnok.
Merthogy most megint “feladatuk van” a Fekete-tengeren az amerikaiaknak. Szeptember elsején rugaszkodtak neki a “Sea Breeze 2015” elnevezésű “multinacionális” tengeri hadgyakorlatnak. Ami roppantul kellemetlenül kezdődött a latorszövetségi flottának. A tengeri bejáratnál augusztus 31-én a váltott legénységgel érkező “Donald Cook” hajót már várta, és “szívélyesen üdvözölte” az orosz “Ladnyij” fregatt. És hogy a “Donald Cook” személyzetének hangulata a mélypontra zuhanjon, (persze nem tudni hogy ezért-e!) hűséges párjául szegődött az amerikai rombolónak. Hol éléje került egy kicsit, hol mellette úszott, hol egy kicsit lamaradt-de nem tágított két álló napon keresztül az amerikai hajó mellől a “Ladnyij”!
És folyamatosan nézték az orosz tengerészek az amerikai hajót. Állítólag kimondottan rossz hatással volt jelenléte az amerikaiak kedélyállapotára.
“Nem tudunk nyugodtan manőverezni! Bármit teszünk, lesnek-figyelnek bennünket!”-nyarvogott az amerikai admirális, akinek idegeit már lassan kezdi felőrölni a sok vörös csillag látványa.
Oroszország meg bejelentette, hogy alaposan figyelemmel fog kísérni mindenféle latormanővert a Fekete-tengeren. Még ha ez a fajta figyelmesség zavarólag hat is az amerikaiak hangulatára.

https://balrad.wordpress.com/2015/09/04/mar-megint-panasz-van-az-oroszokra/