Az Index összeállításából kiderül: a jégkorong, a kézi-, és a kosárlabda is népszerűbb lehet, mint a foci, az adóforintok nagy része mégis a kormányfő kedvenc sportágába zúdul – derül ki az Index összeállításából.
A sporttámogatásokat tekintve a futball elsősége megkérdőjelezhetetlen Magyarországon, pedig a nézőszámokat tekintve egyáltalán nem tűnik indokoltnak, hogy erre a nemzetközi szinten nem is sikeres sportágra fordítsanak idén 96.8 milliárd forintot (igaz, ebből 42 milliárd a Puskás stadion átépítésére megy), sokszorosát annak, amit például a kézi-, kosárlabda, vagy a jégkorong kap.
Mint az Index összeállításából kiderül, a foci tíz milliárdjaival szemben tornatermekre és tanuszodákra idén 3 milliárd forint jut, a Tüskecsarnok továbbépítésére 1.45 milliárd, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára 1.49 milliárd forint megy. Pedig a futballban a nézőszámok stagnálnak, a 2014-15-ös szezonban átlag 3371-en voltak kíváncsiak a meccsekre. Ehhez képest a Veszprém, vagy a Győr kézilabdacsapatainak mérkőzéseit sokkal többen látogatják.
Az MKB Veszprém mindig telt ház előtt játszik, ami 5 ezer nézőt jelent, a Győr BL meccseire is mindig többen mentek ki átlagosan 4 ezernél. Sok helyen csak a csarnok befogadóképessége a gátja, hogy még számosabban legyenek, Szegeden, Körmenden, Csurgón, Balmazújvárosban is gyakorlatilag mindig telt ház van – derül ki az Index által összegyűjtött adatokból. Hasonló a helyzet a székesfehérvári jégkorongcsapat esetében.
De hát Döbrögi-ORSZÁGUNK CÉZÁRJA-a futballnak bolondja! És hát Ő A CÉZÁR!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/01/tizmilliardokat-nyelnek-el-az-ures-futballstadionok/