2015. április 1., szerda

Súlyos nemzetközi incidens Maradék-Ukrajnában!

Donbasszban már-már idilli a hangulat. Valcman martalócainak tüzérsége a két Népköztársaság területét “mindössze” 19 alkalommal ágyúzta csak!
Donyeck “Putyilov” és “Csjorogvardejka” lakótelepei, valamint Szpartak, Zsabicsevo, Gorlovka és a donyecki reptér “élvezte” a valcmanista latortüzérség kitüntetett figyelmét, és “csak” két milicista sebesült meg ez miatt. Avgyejevka latorjainak “hála”!
Peszki és Sirokino az “más tészta”! Ezeken a helyeken koptatják a felek a gránát és lószerkészletet, de hát ez nem számít tűzszünetsértésnek, hiszen mindkét helyen folyamatosak a civakodások.
Sirokinonál persze rafinált a helyzet. A DNR arra gyabnakszik, hogy Nyalókakirályék szabadjára akarják engedni inkább a visszavonulási parancsot nem teljesítő jobbszektoros latorzászlóaljakat. Így két legyet uthetnének egy csapásra. A pribékhordáktól megszabadulnak (úgyis bedarálják őket a népköztársaságiak) és a Népköztársaságokra is lehetne prüszkölniük, hogy megsértik a tűzszünetet.

Ugyan Sirokinoban a milicia az úr, de ettől függetlenül a környéken zajlik az “ereszdelahajam” rendesen. A “Donbassz” hiénazászlóalj két tankja bánta a mai randit. Azok meg nem önműködő tankok voltak, hanem ültek azokban martalócok is. És mivel leolvadásuk közepette senkit nem láttak belőlük “kiszállni”-hát rövidült ma a kijevi zsoldlista. Legalább hat névvel.
Új fejlemény van viszont. Megjósolhatatlan következményekkel.
Ma késő délelőtt az ukrán-pridnyesztrovja (Dnyeszteren-túli Köztársaság) határán nyalókakirály határrőrei átlőttek Transznyisztriába. Az eset (Новая Андрияшевка)Novaja Andrijasevka falu közelében történt. Egy transznyisztriai civil lakos súlyosan megsebesült.
Az incidens kivizsgálására tényfeltáró bizottság felállítását sürgetik a Dnyesztermelléki államban.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/01/sulyos-nemzetkozi-incidens-maradek-ukrajnaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése