Donbasszban mára virradóan harcok már csak a Donyeck-Avgyejevka “légtérben” zajlottak, amik reggelre meg is szűntek, köszönhetően a népköztársaságiak nagy sietve VISSZAHOZOTT TÜZÉRSÉGÉNEK! Nyalókakirályéknak nem lesz könnyű pótolni az éjszakai folyamatos tűzcsapásokban elszenvedett veszteségeket.
pesz
Jelentések szerint minden egyes népköztársasági tűzcsapás után megritkultak az Avgyejevka felől Donyeck irányába leadott latortüzérségi ágyúzások. Hajnali öt órára aztán Avgyejevka martalócai bedobták a törölközőt. Becslések szerint mára virradóan az avgyejevkai latorfészekben legalább százötven pribék harapott fűbe az éjszakai tűzcsapásokban, miközben lövegeik 60-70 százaléka elpusztult.
avgyejevka
Persze “aggodalomra” semmi ok. Az egyedveszteség pótlására korlátlan számban van latorerő, és a DNR hírszerzése szerint a technika pótlása is megindult. A kijevi udvar gondoskodására jellemző, hogy Krasznoarmejszk határában felvonultatott két mobil krematóriumot is.
Tovább özönlik a latorerő az északi frontszakaszra. Sztanyica Luhanszka, Trehizbenka, és Szcsasztyje környéke lassan megtelik.
Váratlan-de nem meglepő-fordulat állhat be ma Peszkiben. A városban és a környékén megrekedt martalócbandák már olyan mértékű veszteségeket szenvedtek-amiket a folyamatos népköztársasági aknafüggönyön keresztül pótolni nem tudtak/tudnak-hogy kezdenek kilopózkodni Peszkiből.
A valcmanistákat még az ág is húzza. Volnovahánál tegnap kora este öt lator pusztul el autóbalesetben. Ladájukkal fának rohantak. Mind az öt hullarészeg volt. Előtte Ugledarban jól megvertek egy kávézóban egy helyi civilt, és azt követően igyekeztek volna vissza Volnovahába. Kár a Ladáért.
Sirokinonál is megszeppenten hallgatnak a pribékek. A tegnapi összecsapásokban igen komoly pofonba szaladtak bele! Rádiópanaszaikból ítélve legalább negyven lator lett a forgalomból végleg kivonva. Felük az élők sorából is. A többi a vagy-vagy kategóriába tartoznak.
A pravoszláv Húsvét előtti napon eléggé csendes most Donbassz.
Odesszában tűzijáték jelentette Valcman Nyalókakirály tegnapi vizitjét. Akár Döbrögink szónoklata is lehetett volna amit tegnap lenyomott a hadikikötőben Amerika kitartottja. Ígért ő Maradék-Ukrajna alattvalóinak bort, búzát, békességet, Krím és Donbassz visszakaparintását, erős ukrán hadsereget, és olyan hadiflottát, amitől Maradék-Ukrajna tengeri nagyhatalom lesz. Majd otthagyva révületbe és transzba esett híveit, repülőre ült és Kijevbe szállt. Így aztán csak a gépen értesülhetett, hogy Odessza felszabadulásának 71. évfordulóján a helyi ellenállók is kifejezték rosszallásukat. Egy meglehetősen nagy erejű robbantással Odesszában. Ezúttal is a banderisták bőrére ment ki a buli. Pontosabb részleteket később fogunk csak megtudni, ám a sok-sok szirénázó mentőautó láttán úgy vélik: EREDMÉNYES volt az akció!

https://balrad.wordpress.com/2015/04/11/donbassz-mara-virradoan-5/


Donbasszban pillanatnyilag egy teljesen egyoldalú háború zajlik. Egy teljesen egyoldalú tüzérségi hadjárat a valcmanista latortüzérség részéről.
Ágyúzzák a donyecki repülőteret, a “híres-neves Volvo-centert”, Szpartakot, “Oktyrjabszk” kerületet, Krasznyij Partyizant, Jaszinovatajat, Zsobunkit, Gorlovkát, Novomarjevkát, Jelenovkát és Sirokinot.
A népköztársaságiak csendben tűrnek. Mindössze egyetlen hely, Avgyejevka martalócfészkei ellen idítottak támadást Peszki felől. Tankokkal és rohamcsapatokkal. Peszkiben ráadásul két frontra is kell figyelniük. Az Avgyejevka elleni támadásra, és a Peszkiből kiüldözött latrok visszavágyakozására. Az Avgyejevka ellen indított támadás inkább csak ijesztegető jellegű volt.
Peszkinél viszont egy érdekes szituáció alakult ki. A senki földjén hever egy latortetem, amit a valcmanista pribékek nagyon szeretnének megkaparintani. Több akciót is indítottak a kitikkasztott fenevad hullájának a megszerzéséért, de sorra viszakozni kénytelenek. Vélhetőleg valami latorparancsnok hullája lehet vágyakozásuk tárgya.
A Popasznaja melletti Vrubovkánál egy latorposzton belháború tört ki. Két pribék ki is adta a páráját. Nincs magyarázat a miértre.
Eduard Baszurin DNR katonai szóvivő szerint mintegy száz valcmanista fogoly nem kíván visszatérni övéihez. Ebbéli szándékaikat írásban is, egyenként közölték az EBESZ megfigyelőivel. Huszonkét egykori valcmanista pedig már föl is szerelkezett a harc további folytatására, egykori hordatársaik ellen. A többi maradni akaró sem igazán maradni akar. Ők Oroszországba fognak távozni.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/11/donbassz-ma-29/