2015. március 5., csütörtök

Újabb futballpályák Felcsútnak

A felcsúti labdarúgó-akadémia újabb bő 2 milliárdos társasági adó támogatást kaphat. A Pancho Aréna mellé még két fűtött, nagyméretű focipálya épülne, és a pénzből költenek biztonsági rendszerekre, traktorra és buszra is – írja a Figyelő.
A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) azzal indokolta az új pályák létrehozását, hogy a csapatok zavartalan edzését a téli időjárási viszonyok között is biztosítani kell, mert eddig csak tavasztól őszig volt megoldott az edzés. Az akadémia egyébként még decemberben az MLSZ-nek küldte meg a terveit, amelyekben összesen 3,11 milliárd forintnyi beruházásról írtak, és amelyhez 2,25 milliárd társaságiadó-(tao-)támogatást kértek. Az MLSZ megítélte a támogatást az új beruházásokra.
A felcsúti alapítvány a két fűtött pálya mellett egy traktort és egy buszt is be kíván szerezni, bővíteni akarja a fociakadémiát, illetve a már felépült Pancho Aréna biztonsági rendszerét is fejlesztené. Bár ez utóbbi főleg a Felcsút FC NB I-es meccsei miatt volt fontos, a focicsapatot valójában egy másik cég működteti.
Az alapítvány sajtóosztályán hét sajtós munkatárs is dolgozik, mégsem válaszoltak a Figyelő további beruházásokkal és az eddig jóváhagyott projektekkel kapcsolatos kérdéseire. A lap megpróbálta elérni Mészáros Lőrinc öccsét, Mészáros Lászlót is, aki az alpolgármester Felcsúton, és egyben az akadémia műszaki igazgatója is, de ő sem kívánt nyilatkozni a Figyelőnek.
A tao-támogatások lényege, hogy a vállalkozások dönthetnek arról, hogy az állam helyett egy-egy sport- vagy kulturális szervezetnek adják a társasági adójukat. A felcsúti alapítványnak meglepően sokan utalják a társasági adójukat, de erről a lapnak nem szívesen nyilatkoztak a valószínűsíthető adományozó cégek.

http://vs.hu/sport/osszes/durvan-ketmilliard-forintbol-ujabb-focipalyak-epulnek-felcsutra-0305

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése