Mario Draghi csütörtöki bejelentése szerint az Európai Központi Bank március 9-én megkezdi az európai államkötvény- és részvényvásárlási programot, első körben havonta 60 milliárd euró értékben vennék a tagállamok részvényeit és államkötvényeit, folyamatosan 2016 szeptemberéig. A döntés január közepén született, hivatalos indoklásaként azt mondják, hogy ezzel akarják beindítani az európai gazdaság növekedését, és megállítani az eurozóna hanyatlását. A bejelentésre végül az EKB Kormányzótanácsának ülésén, Nicosiaban (Ciprus) került sor. Draghi szerint az eurózónában 2016-ra 1,9%-ra nőhet a GDP növekedése, ezzel indokolják a programot.
Az EKB programjának nem-hivatalos célja azonban végleg felszámolhatja a hazánk függetlenítésére adódó lehetőségeket. A program részeként az Európai Központi Bank a tagállamok részvényeit és államkötvényeit vásárolja fel oly módon, hogy azt az európai média egy-egy tagállam megmentésének fogja lekommunikálni. A gyakorlatban a recept a következő: Brüsszel gazdasági támadások sorozatát fogja intézni az Európai Unió tagállamai ellen, hogy az adott tagállam részvényeinek ára bezuhanjon. Brüsszel így fillérekért tudja felvásárolni a tagállamok részvényeit. Mivel az Európai Stabilitási Mechanizmus rendszerében a tagállamok kötelesek befizetni az európai "kasszába" a tagállamok kimentéséhez szükséges összegeket, Brüsszel időről időre kiüti majd az Európai Unió egy tagállamának bankrendszerét. A tagállamok kötelesek fizetni, így Brüsszel saját pénzükön vásárolja fel az Európai Unió államcsőd közeli helyzetbe juttatott tagállamainak részvényeit.
Hídfő.net.ru | EKB
Vegyük azt a példát, ami számunkra a legnagyobb veszélyt jelenti: Brüsszel támadást intéz a forint ellen, bedönti a magyar bankrendszert. A gazdasági offenzívát néhány hitelminősítő is megtámogatja, az S&P és társai - nyugati hitelminősítők - sorban leminősítik Magyarországot. Ennek eredményeként a tőzsde mélyrepülésbe vált, eladói túlnyomás keletkezik. A befektetők menekítik a pénzüket, a magyar részvényekhez fillérekért lehet hozzájutni. Brüsszel nagy kegyesen mentőövet dob Magyarországnak, ami azt jelenti, hogy az EKB fillérekért felvásárolja az elértéktelenedő részvényeket. Egy ilyen lépéssel napok alatt előáll az a helyzet, hogy a magyar részvények az EKB kezében vannak, és az EKB finanszírozza a magyar államadósságot, vagyis a magyarországi kormány anyagi mozgástere közvetlen Brüsszeltől függ.
Ha az EKB tulajdonába kerülnek a magyar részvények, az azt jelenti, hogy de facto az Európai Unió a tulajdonos, vagyis az Európai Unió államosította Magyarország egy-egy stratégiai ágazatát. 2016 szeptemberéig ezt megtehetik valamennyi perifériaországgal, melynek lakossága ellenzi az EU-tagságot, hogy ezzel megakadályozzák a kilépést. A részvényvásárlási hullám végére a perifériaállamok nagyobb vállalatai és az államadósság Brüsszel kezében van, az EKB a tulajdonos, ami lehetetlenné teszi, hogy az ország függetlenedjen az Európai Uniótól.
Erre a gazdasági offenzívára akarják felépíteni azt az Európai Egyesült Államokat, amit az európai lakosság abszolút többsége nem támogat. Az EKB lépése nemzetbiztonsági kockázat, mert célja a tagállamok anyagi mozgásterének lecsökkentése, a tagállamok stratégiai ágazatainak "európai államosítása", vagyis a Brüsszeltől függés erősítése, a függés felszámolásának ellehetetlenítése. Ez egy utolsó szeg, amit be akarnak ütni Magyarország koporsójába, hogy hazánk végül jogilag is megszűnjön létezni az Európai Egyesült Államokban.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/05/az-ekb-lepese-nemzetbiztonsagi-kockazat