Odesszában éleződik a helyzet a mára virradóan lerendezett jobbszektoros helyi bűntanyák miatt.
A bosszúért lihegő fasiszták akcióba lendültek. Egy egyébiránt köznapi szórakozóhelyre rontottak rá. Még tán az is meglehet, hogy jó volt a szimatuk-csak hát…
Fölöttébb rosszul kötötték be az akciót. Pedig hordatestvéreik megbillogozása átgondoltabb, megfontoltabb-és nagyobb élőerőt felvonultató-akció szükségességét is jelezhette volna feléjük. Azt, hogy itt azért kellő fogadtatásban lehet részük.
jsz
De hát az odesszai nácik nagyon haragosak voltak. A harag meg-rossz tanácsadó. Információk szerint mind a nyolc támadót reggel óta folyamatosan stoppolgatják a kórház baleseti sebészetén.
Donbasszban értékelhető, említésre méltó harci cselekmény magyar idő szerint este öt óráig nem történt.
Peszkinél is beleuntak egymás aknavetőzésébe a felek, és így ott is csend volt ma.
Hosszú idő óta egyetlen lakott település sem kapott tüzérségi gránátot.
Ma egy közelebbről meg nem nevezett helyen a Vöröskereszt képviselőinek jelenlétében a népköztársasági erők átadtak 230 latortetemet jogos tulajdonosának, a Valcman hordának. Ha minden jól megy, az átadás holnap is folytatódik.
átadás
A kijevi junta követeli az EBESZ-től a pecsétes papírt, miszerint a martalóchorda visszavonta nehéztüzérségét. A pecsétes igazolást viszont a megfigyelőcsoport nem hajlandó kiadni. Arra hivatkoznak, hogy ők csak azt látták, hogy a nehézfegyverzet utazik valahová. Mivelhogy a szállítmányokat nem kísérhették, azok hollétéről nem tudnak-a visszavonást sem hajlandók igazolni.
Azt viszont megerősítették, hogy helytállóak voltak a milicisták jelzései: új pribékbandák, és új nehézfegyverzet bukkant fel Donbassz határán.
Az EBESZ-misszió is rájuk bukkant (Новодмитровка)Novodimitrovkánál, (Богоявленка)Bogoljavlenykánál, (Клиново)Klinovonál, (Новоайдар)Novoajdarnál és (Станица Луганска)Sztanyica Luhanszka határában.
A DNR-től érkezett információk szerint NAGYON BALJÓS CSEND honol Donbasszban. Ők ezt annak tulajdonítják, hogy az IMF ugyan készenlétbe helyezett egy szép kis summát a junta számára, ám azt csak akkor kaparinthatják meg, ha Donbasszban nyugi van. A népköztársaságiak úgy vélik, hogy amint az udvari maffia le tudta nyúlni az összeget-újra fog indulni a háború!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/05/az-imf-en-mulik-donbassz-bekeje/