A Bennszülött Amerikaiak Tanácsa amnesztiát hirdet annak a körülbelül 240 millió illegális fehér bevándorlónak, akik most az Egyesült Államok lakói.
Az Új-
Mexikóban, Taosban pénteken tartott értekezleten a Bennszülött Amerikaiak Tanácsának vezetői mérlegelték azokat a javaslatokat, melyek az európai eredetű illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó óriáspopuláció jövőjét érintik.
Hosszúra nyúló és kimerítő viták után azt a döntést hozták, hogy a Bennszülött Amerikaiak Tanácsa megteremti annak a lehetőségét, hogy azok az emberek, akik nem szenvednek fertőző betegségekben és nem szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásokban sem, olyan jogokkal rendelkezzenek, mintha ők is tősgyökeres amerikaiak lennének.
„Megadjuk a lehetőséget az európaiaknak, hogy állampolgárságukat úgy definiálhassák, mint bennszülöttek” – hangoztatta Shauti törzsfő, a Nez Perce törzs főnöke.
„Ahhoz, hogy legális státuszba kerüljenek, minden jelentkezőnek tiszta szívből bocsánatot kell kérnie őseinek rémtetteiért, és meg kell fizetnie a jelentkezési díjat, mely 5000 USA dollár. Ezen kívül, amennyiben olyan területen élnek, amely az ősi bennszülöttek földjén található, ebben az esetben tulajdonukat át kell származtatniuk a Bennszülött Amerikaiak Tanácsa részére, vagy pedig kötelesek kifizetni érte a piaci értéken számított vételárat, amelynek nagyságát mi határozzuk meg.
Bármely illegálisan a földünkön tartózkodó európai, aki szerepel a bűnügyi nyilvántartásban, kivéve a kisebb közlekedési kihágásokat és a parkolási szabálysértéseket, számíthat arra, hogy visszatoloncoljuk a saját országába, Európába. Azok, akik súlyos fertőző betegségben szenvednek, mint HIV himlő, herpesz, nem kaphatnak bennszülötti státuszt, és szintén kitoloncolásban fognak részesülni.
Észak-Amerika az európaiak általi kolonizációja a XVI-XVII. Században kezdődött, amikor is francia, spanyol és angol bevándorlók érkeztek Észak-Amerikába, ahol településeket hoztak létre azon a földön, amely korábban a bennszülöttek tulajdona volt. Lewis és Clark voltak azok, akik további térnyeréssel még több területen alakítottak ki ilyen településeket. Ez végülis ahhoz vezetett, hogy az indiánokat rezervátumokba zárták.
Annak ellenére, hogy az USA-ban letelepedett európaiak száma irreálisan nagy, a történelemtudósok többségének a véleménye megegyezik azzal kapcsolatosan, hogy a jövevények az ősi területeket minden jogalap nélkül háborúkkal, tömegmészárlással és kikényszerített áttelepítésekkel erőszakolták ki maguknak.
A Tanács határozata ellenére az úgynevezett Igaz Amerikaiak Bennszülött csoportja úgy tartja, hogy az amnesztia nem helyénvaló, mivel ez után már úgy tekintenének erre a súlyos emberiség elleni bűntettre, mint ami már le van rendezve.
Ez a csoport azt követeli, hogy az összes betolakodót azonnal deportálják vissza Európába. Ezt John Dakota mondta, aki az Igaz Amerikaiak csoport tagja. „Ezek az emberek illegálisan jöttek ide, és elvették a területeinket. Csak betegséget és alkoholizmust hoztak ide, és elloptak mindent, amit csak el lehetett lopni. És tették mindezt csupán csak azért, mert lusták voltak ahhoz, hogy a saját földjüket felvirágoztassák.


Hírfigyelő Szolgálat