Orbán Viktor szerint el kell érni, hogy elterjedjen, Magyarországon az illegális bevándorlókat letartóztatják és kitoloncolják az országból. A miniszterelnök ettől reméli az illegális bevándorlás visszaszorítását, - szerinte ha elterjed, hogy Magyarország nem egy barátságos hely a bevándorlók számára, kevesebb lesz majd a határsértés.
A közmédia ennek jegyében kezdte meg azt a különös propagandahadjáratot, melynek részeként napi rendszerességgel közölte a sajtó, hogy Budapesten melyik pályaudvaron hány menekültet tartóztattak fel. A történtek ellentmondása mindössze az, hogy a nagyobb csoportokban feltartóztatott illegális bevándorlók nem is Magyarországra jöttek, gyakorlatilag órákkal később már Németországban lettek volna, ha a rendőrök nem állítják meg őket Budapesten. Hogy miért érkeznek százezrével az emberek, arról pedig hallgatnak, pedig elég az Európai Unió határai mentén szétnézni, és a helyzet egyértelmű.
Hídfő.net.ru | Orbán Viktor
Az Orbán-kormány láthatóan nem a határellenőrzés szigorításával és a teljes magyar határ őrizetnek újbóli felállításával akar fellépni, hanem egy annál jóval olcsóbb médiahadjárattal, ami a tényleges menekültekhez nagy valószínűséggel el sem jut.
Magyarország legtöbbet úgy tehet az illegális bevándorlással szemben, ha a politikusok felemelnék hangjukat az ellen, ami az illegális bevándorlás legfőbb okozója. Az Európai Unióba és Magyarországra menekültként érkező emberek többnyire nem önszántukból érkeznek ide, hanem amiatt, mert hazájukban az élet ellehetetlenült, sok esetben otthonaik romokban hevernek. Az észak-afrikai forradalmak kezdetekor Algériából özönlöttek a bevándorlók, a líbiai válság után tömegével érkeztek a líbiaiak, mostanra az ENSZ adatai szerint is több millió ember menekült el Szíriából. Ma épp a koszovói helyzettel van probléma, de kurdok és afgánok is még mindig érkeznek "szép számmal".
Magyarország kormánya, miközben politikai előnyt kovácsol a bevándorló-kérdésből, továbbra is tevőlegesen közreműködik a NATO agresszív terjeszkedésében, és ezzel hozzájárul, hogy országok romba döntése után emberek millióinak megélhetése lehetetlenüljön el. Miközben a nyugati cégek zavartalanul folytatják az olajfúrást a romokban heverő országokban, az éhezésből és nélkülözésből havonta százezrek menekülnek el, ennek nagy része az Európai Unió irányába. Mi isszuk meg a levét Líbia porig rombolásának, a szíriai felforgatásnak, miközben a kormány beleegyezését adja az újabb "demokráciaépítéshez", ami újabb százezer menekültet jelent Magyarországnak és az Európai Uniónak.
Hány országot kell még romba dönteni ahhoz, hogy a politikusok rájöjjenek, a NATO "járulékos veszteségei" nem tűnnek el nyomtalanul, hanem menekültként ott jelennek meg, ahol még nincs minden porig bombázva? Milliók menekültek el Líbiából, Szíriából, Algériából, - Észak-Afrika lakosságának egy része a demokráciaépítések miatt most az Európai Unió határán van mint illegális bevándorló. Gyűlöletet adnak nekik otthonaikban, gyűlöletet kapnak a határainkra érkezve, de azt elvárnák tőlük, hogy miután otthonaikat szétlőtték, a nyugati országokba érkezve ne menjenek terroristának, hanem konzumidiótaként szocializálódjanak az otthonuk romba döntését támogató társadalomba.
Ez egy ördögi kör, amit propagandával nem lehet megállítani. Több millió, otthonaikat elveszítő embert nem lehet propagandával megállítani. A kormánynak azért kell felemelnie a szavát, hogy a NATO ne bombázza szét a nem-nyugati civilizáció országait. Akkor se, ha amerikai "partnereink" szerint ott mindenféle terroristák vannak, és a Mol-nak is nagyon megéri, mert az otthonaik alatt pedig olaj van.
A magyar kormánynak azért kell felszólalnia, hogy ezek az emberek visszatérhessenek saját otthonaikba. Nem az Európai Unióba menekültként, hanem saját országaikba, Észak-Afrikába és a Közel-Keletre. Ha az Egyesült Államok ott demokráciát épített és romokban hever az ország, akkor építsék újjá - az Egyesült Államok költségein, nem a miénken. Ezek nem a mi háborúink, nem a mi népünk, nem a mi menekültjeink, de politikai állásfoglalásokkal aktívan közreműködhetünk abban, hogy a nyugati gyarmatosítás által előidézett népvándorlás megszűnjön.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/13/orban-kozmediaval-allitana-meg-nepvandorlast