2015. február 6., péntek

Ma délelőtt (moszkvai idő szerint) 8 órától az LNR hatóságai és fegyveres erői tűzszünetben állapodtak meg a Csjeruhinóban rekedt banditákkal.

A tűzszünet idejére a népköztársaságiak egy általuk szigorúan ellenőrzött humanitárius folyosót nyitottak, amelyen keresztül Csjernuhino civil lakosságának az evakuálása megtörténhet.
Tervek szerint a fegyvernyugvás mintegy tíz órán keresztül fog tartani!
Gyjebalcevo bekerített latorjaival ugyancsak sikerült megállapodniuk a népköztársaságiaknak, és ott is megkezdődött-és zajlik-a lakosság kimenekítése.
A fegyvernyugvás Gyjebalcevonál is este hat óráig tart.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/06/tizoras-humanitarius-tuzszunet-a-katlanban-menekul-a-lakossag/
tyűh
Egészen hihetetlen beszámolók érkeznek az evakuációt meghiúsító Csjernuhinoból. Ugyanis mintegy 50 helyi összegyűlt az egyik iskolánál, hogy elhagyhasság a népi erők által körülzárt várost. Őket a megszálló latrok egyszerűen kikötözték a lámpaoszlopokhoz az utak szélén.
A martalócok elfogott rádióforgalmazásából az is kiderült, hogy az ivóvíznyerő helyek vízkészletét szándékosan megmérgezték. Minderről a lakosság is tud, és most bár van víz, annak fogyasztása veszélyes. A bűnözők viszont nem adnak a civileknek iható vizet.
Gyjebalcevoból a megállapodás szerint történik a civil lakosság kimenekítése. Folyamatosan, húsz autóbusz hordja az embereket Gorlovkába és Artyemovszkba.

Bahmutka környékén egész nap voltak összecsapások. (Желобок)Zsjelobok falut a népköztársasági erők elfoglalták.
Az elhíresült 31. blokkposzt környékén ma ismét heves összecsapások voltak. (Новотошковк)Novotoskovka környékén a 175,9 sz. magaslati pontért küzdenek a felek, de mindkettőnek fáj a foga a 28. 29. és 37. blokkposztokra is. A jelentés szerint a népi erők “jobban állnak”!- a latrok sok egyede fűbe harapott.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál tovább folytatódtak ma is a harcok.
Pervomajszkot ma ágyúzta a valcmanista latortüzérség.
Donyeck és környéke sem volt ma csendes, de az elmúlt napokhoz képest “nyugodt” volt az élet.
Összességében véve ma Donbasszban a legtöbb helyen “csendesen csordogált a háború”, a fentebb felsorolt helyek kivételével.
Február 8-án a “Fehér Konvoj XIII” rá egy hétre pedig február 15-én “Fehér Konvoj XIV.” indul útnak Donbasszba a Moszkva melletti Noginszkból- jelentette ma be az orosz külügyminisztérium szóvivője, Alekszandr Lukasevics.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/06/ketyeg-a-haboru-gepezete-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése