Moszkvában ma találkozót tart Oroszország, Franciaország és Németország elnöke, ahol várhatóan érintik annak kérdését is, hogy békefenntartókat küldjenek Donyeck térségébe. Alexander Lukasevics külügyminisztériumi szóvivő szerint ebben a kérdésben még a mai napon döntés születik. A szóvivő azonban nem közölt részletes információkat a békemisszióval kapcsolatban, csak annyit mondott az újságíróknak, hogy várják meg a találkozó végkimenetelét. Annyit azonban elárult, hogy Moszkva nem fogadja el azt az alternatívát, miszerint Ukrajna, Litvánia és Lengyelország közösen hozna létre békefenntartó alakulatot.
Hídfő.net.ru | Donyeck békefenntartó misszió
A diplomata szerint az ukrán konfliktus mostanra nemzetközi jellegűvé vált, és közös hadmozdulatok zajlanak az ország területén ahelyett, hogy politikai megoldás születne, és mindez annak kockázatát hordozza magában, hogy a katonai konfliktus kiterjedhet a térség országaira. Denisz Pusilin, a Donyecki Népi Köztársaság minszki tárgyalásokra küldött képviselője azonban már a tárgyalások alatt leszögezte, hogy bármilyen békefenntartó alakulat jelenlétét csakis egy valós tűzszüneti megállapodás esetében fogadnak el, vagyis, ha már ténylegesen "béke" van, a kijevi erők pedig kivonták a nehéztüzérséget a kérdéses területekről.
Francois Hollande francia államfő csütörtökön jelentette be, hogy ő és Angela Merkel német kancellár pénteken Moszkvába érkeznek, ahol egy új tervezetet javasolnak Oroszországnak az ukrán helyzet rendezésére. Egy a minszki tárgyalásokon résztvevő forrás azonban az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ez a javaslat szerinte nem jelent előrelépést, mert az európai vezetők kizárólag olyan tervezetekben gondolkoznak, melyben a Donbassz régió Ukrajna része maradna, amit az érintettek azonban nem fognak elfogadni.
http://www.hidfo.net.ru/2015/02/06/bekefenntartokat-kuldhetnek-az-ukrajnatol-fuggetlenedo-teruletekre


Rókák a Medvebarlangban

Hatalmas a titkolózás néhány órával a moszkvai Putyin-Merkel-Hollande “minicsúcs” előtt atekintetben, hogy a díszes páros mit intézett Kijevben tegnap Nyalókakirállyal és fasiszta bandájával a késő estig elhúzódott enyelgésen.
duó
Moszkvában ma 17 óra körüli időpontban fogadja Oroszország elnöke a Merkel-Hollande duót. Oroszország, Németország és Franciaország szakértői már javában tárgyalnak a nagy titokról Mire este ötöt kongat a Kreml nagyórája, vélhetőleg áttárgyalt, és jóváhagyásra kész terv fog a három államfő elé kerülni. Dmitrij Usakov Putyin elnök tanácsadója elmondta, hogy Oroszország konstruktívan áll az ukrajnai ügyek megoldásához.
Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint a három államfő az “ukrajnai véres polgárháború gyors végetvetéséről” fognak-remények szerint tárgyalni és megállapodni.
Még tegnap Hollande úgy nyilatkozott Párizsban, hogy “Angela Merkel ÚGY DÖNTÖTT, hogy új kezdeményezést kell tenni a konfliktus gyors lezárása érdekében. Olyat, AMELY UKRAJNA TERÜLETI INTEGRITÁSÁT IS BIZTOSÍTJA!”
Jurij Usakov ugyanakkor megjegyezte, hogy a donbasszi helyzet súlyosbodásáért Németországot és Franciaországot komoly felelősség terheli. Hozzátette: a találkozót megelőzte egy telefonbeszélgetés, amelyben Vlagyimir Putyin közölte a felekkel: Merkel és Hollande mindig szívesen látott vendégek Moszkvában.” Usakov külön is kiemelte Franciaország azon érdemét, hogy Párizs nem támogatta Ukrajna NATO-tagságát. Ugyanakkor Usakov azt is megjegyezte, hogy “Nem tudom mi a német-francia terv lényege, de reméljük, hogy Németország és Franciaország képviselői figyelembe veszik Oroszország eddigi javaslatait és érdekeit is tervelgetéseik során”! (A Bal-Rad etekintetben meglehetősen pesszimista)
Az Európai Unió lelkesen üdvözölte a német-francia páros kijevi és moszkvai kiruccanásának ötletét. Federika Mogherini szerint az EU leghőbb vágya mindig is a konfliktus békés rendezése volt.
Az orosz külügyben ugyanakkor nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy Oroszország, Németország, és Franciaország mai moszkvai megbeszélésén megtárgyalják egy donbasszi ENSZ békefenntartó misszió ügyét is.
“Ez a téma a térség ügyének rendezése kapcsán mindenképpen tisztázandó”-jelentette ki Alekszandr Lukasevics az orosz külügy szóvivője.
Nyilvánvaló ténynek tűnik, hogy az EU vezető párosának sebbel-lobbal tető alá hozott kijevi-moszkvai kirándulása a menekülő róka akciója. Az ukrán hrivnya tegnapi bedőlése olyan társadalmi földindulást válthat ki Maradék-Ukrajnában, ami a majdani célkitűzéseket semmissé tennék. Ezért hát inkább a halálragyötörni szánt Medvéhez sompolyognak, és megpróbálnak valamiféle hízelkedéssel eredményt elérni. Nem kétséges persze hogy a Maci megkoplalta az ármányt, de nem betegedett bele annyira, hogy az EU-t be ne tudja fenyíteni!
Nyilvánvaló, hogy Merkelék nem fognak üres kézzel visszatérni Berlinbe meg Párizsba! Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy Maradék-Ukrajna ügyében ŐK CSAK KÖZVETÍTŐK a Medve és a tépett szárnyú amerikai pulyka között.
Amelyik pulykától félnek a lerongyolódott, koplalásra ítélt ravaszdik!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/06/rokak-a-medvebarlangban/



Csak vacsoravendég volt a rókapáros Moszkvában?

Befejeződtek a moszkvai Kremlben az európai maffiaszövetség ravaszdi cselvetőinek és Vlagyimir Putyin orosz államfőnek a donbasszi válság megoldását célzó tárgyalásai, de a minszki megállapodások végrehajtásával kapcsolatos lehetséges közös nyilatkozatról még folyik az egyeztetés – jelentette be az orosz elnöki szóvivő.
mph
Dmitrij Peszkov arról is beszámolt, hogy az USA érdekeinek európai főkijárói, és Oroszország elnökének a tárgyalásának tapasztalatait az úgynevezett normandiai formátumban, Valcman Nyalókakirály bevonásával vasárnap telefonon fogják levonni.
Az orosz elnöki szóvivő moszkvai idő szerint szombatra virradóan, éjjel fél egy körül tájékoztatott a több mint 4 óra hosszáig tartó hármas csúcstalálkozón zajlott megbeszélésekről. A dicstelen rókapáros és Putyin elnök közép-európai idő szerint este fél nyolckor ült le a tárgyalóasztalhoz, majd fél 11 tájékán munkavacsorán folytatták a megbeszélést. Ők maguk nem adtak semmilyen információt a tárgyalásokról. Az elsompolygó ravaszdipáros savanyú ábrázatáról mintha az lett volna leolvasható, hogy Misa Medve látott már karón varjút.
phm

https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/csak-vacsoravendeg-volt-a-rokaparos-moszkvaban/