Hende Csaba a NATO-erők integrációs egységét akarja telepíteni Székesfehérvárra, ami szerinte 2016-ban meg kell kezdje működését. Hende ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ez nem irányul senki ellen, - ismétli; senki ellen. „Ez az egység hazánk biztonságát szolgálja, nem irányul senki ellen, és nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem sérti sem jogi, sem politikai értelemben az 1997-ben aláírt NATO–Oroszország egyezményt”.
Hídfő.net.ru | Hende Csaba
A miniszter úr számára hatalmas dilemma, hogy miközben a kormány Oroszországgal is szorosabbra fűzi a kapcsolatokat, a NATO is szorosabbra akarja fűzni a katonai ellenőrzést Magyarország felett. Hende Csaba számára - honvédelmi miniszteri pozíciójából fakadóan - minden bizonnyal mindennapi probléma, hogy nincs - számottevő - magyar honvédelem. Emiatt a kormány nem tud mit kezdeni azzal a kétezer amerikai zsoldossal sem, akik nemrég érkeztek Magyarországra, és a NATO hivatalos keretek közt marasztalná őket. A kormány úgy próbálja kezelni a kialakult problémát, hogy enged a NATO követeléseinek, és a kétezer bandita szerződést kap arra vonatkozóan, hogy Magyarországon maradhat, jelenlétük pedig az ország védelme szempontjából nagyon fontos.
Orosz sajtóinformációk szerint december 16-án amerikai zsoldosok lépték át az ukrán-magyar határt, ahol konfliktus alakult ki a határőrökkel, és halálesetek is történtek. "December 16-án 3 busz érkezett a határátkelő ponthoz több mint száz külföldivel, akik ugyan civil ruhát viseltek, de az ukrán "terrorellenes" művelet alakulatai számára kiosztott legmodernebb fegyverekkel voltak felszerelve." Az ukrán határőrség részéről nyilatkozó, névtelen forrás szerint egy amerikai magán katonai vállalat emberei hagyták el Ukrajna területét, és az említett eset csak az első hullám volt. A forrás szerint a haláleseteket követően egy az alakulatot kísérő ukrán tiszt Magyarországon akart menedéket kérni, de a CIA hazatoloncolta. A magyar hatóságok azóta nem kommentálták az esetet.
Hende Csaba feladata honvédelmi miniszterként az volna, hogy a magyar honvédség elég felszerelt és létszámban megfelelő legyen az ehhez hasonló problémák kezelésére. Négy évi működése után még mindig olyan helyzetben van az ország, hogy ha kétezer bandita átlépi a magyar határt, azt a magyar honvédség nem tudja kezelni, ehelyett a honvédelmi miniszter hivatalosan megindokolja, hogy milyen szerződés szerint maradhatnak itt. Egyelőre úgy tűnik, hogy ennek a helyzetnek a megváltoztatására a honvédelmi miniszternek nincs motivációja, a kormány részéről pedig nincsenek ilyen elvárások.
Magyarország NATO-tagsága a klasszikus maffia-tevékenység jelét mutatja; ha a tulajdonos nem akarja, hogy a banda tagjai szétverjék a kocsmát, védelmi pénzt kell fizessen, eközben a banda tagjai állandó jelleggel a "védett" objektumban tartózkodnak, hogy ott ne egy másik banda szedjen védelmi pénzt. Magyarország egy olyan "kocsma", ahol biztonsági őrök nincsenek, a maffiaszervezetek szabadon szedhetik a védelmi pénzt. A helyzet kialakulásáért nem Hende Csaba a felelős, de honvédelmi miniszterként az ő feladata lett volna, hogy erre a problémára megoldást találjon, - mivel ez nem történt meg, nyilvánvalóan alkalmatlan feladata ellátására.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/06/hendenek-mennie-kell