2015. február 6., péntek

A jordán király megkezdte a véres megtorlást - nem csak a szája járt!

Nem csak a szája járt II. Abdalláh jordán király, mikor azt mondta, keményen megtorolja az Iszlám Állam által kivégzett jordán pilóta halálát.
Mint a Blikk is megírta: "Nem csak őt ölöm meg, de megölöm a feleségét, az összes barátját és porig égetem az otthonát" - idézett egy Clint Eastwood filmből II. Abdalláh jordán király, aki véres bosszút ígért, miután az ISIS a kivégezte egyik Jordánia egyik katonáját.

Szavait szinte azonnal tett követte. Hatalmas erőkkel kezdték meg a légitámadást, amiben az IÁ által uralt területeket vették célba.

A Jordán Királyi Légierő egyik harci gépe. a bombára írt Korán idézettel a terroristáknak üzennek. más bombákra az élve elégetett pilótatársuk nevét írták fel (Reuters)

"Jordánia minden erejével üldözni fogja ezt a szervezetet, bárhol legyen is" - jelentette ki Nászer Dzsaude külügyminiszter. "Az Iszlám Állam minden tagját célpontnak tekintjük. Üldözni fogjuk és megsemmisítjük őket. Az első sorban vagyunk, ez a mi harcunk" - tette hozzá.

Összehangolt légitámadásba kezdtek:
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=teHLR4nIYF4

Közben II. Abdalláh meglátogatta az elevenen megégetett Maáz al-Kasszaszbe pilóta szüleit, hogy kinyilvánítsa együttérzését a családnak.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=Zu5d8EMl0r0

A 26 éves pilóta mindössze 5 hónapja volt házas. Felesége a közösségi oldalról értesült arról, hogy szerelmét kivégezték, miután többen kiírták: "Nyugodj békében Maáz".

A Jordán Királyi Légierő harci gépe a felszállás pillanatában - terroristákat indul ölni a pilóta (Reuters)

Az embertelen gyilkosság után Jordánia első válaszként kivégezte az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat két bebörtönzött tagját.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szíriai emigráns szervezet arról adott hírt, hogy a szélsőséges fegyveres szervezet pénteken "leváltotta" hivatalából Abu Mohamed al-Makdiszi muzulmán vallási vezetőt, aki az Iszlám Állam vallási testületének ülésén nyilvánosan is bírálta a fogoly brutális meggyilkolását, élve elégetését. Kijelentette, hogy ez "egyik vallásban sem elfogadható".

Rania királyné, II. Abdalláh felesége a megégetett pilóta családtagjainak fejezte ki együttérzését és gyászát (Reuters)

Közben bejelentették, hogy a marokkói légierő gépei beszüntették az Iszlám Állam terrorszervezet ellen indított légitámadásokat, miután az Egyesült Arab Emírségek is ezt tette.

Az észak-afrikai ország külügyminisztere közölte: "Önök már tudják, hogy a marokkói erők az emírségek parancsnoksága alatt állnak, és teljesíteniük kell az utasításaikat".
* * *

Blikk

A jordán király személyesen vezette azt a bombázót, mely megölt hatvan ISIS terroristát 4-én éjszaka. (Cs.V.)

* * *

Az Iszlám Állam gyökere

Szíria lebombázását az ENSZ BT-ben megvétózta Oroszország, ami miatt Amerika jócskán bepipult. Ezért elhatározták, hogy előállítják az addig nem igazán létező szír ellenzéket, és szárazföldön szerzik meg a jelentős szír olajmezőket, a műkincseket, a pénzkibocsátási jogot és az aranytartalékot. Assad szír elnök egy nagy akadály ezen az úton.

Szaúd-Arábia olaja fogyóban van. Amerikát olcsó olajjal csak úgy tudná a továbbiakban kielégíteni, ha a szír olajat megszerzi. Azt is például, amit a Mol fedezett fel 2012-ben a régi selyemút mentén (Palmyra). Ezért aztán a Szaúd király kiengedett a börtönök halálsorairól több mint ezer gyilkost, és átdobta őket Szíriába. Ez lett aztán később a szír ellenzék egyik alkotó eleme, majd megalakították ezek a gyilkosok az Iszlám Államot. Nemrég elhunyt ez a bizonyos Szaúd-király. A temetésén részt vett jó néhány állam vezetője, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is.

Lopják Szíriából és Irakból az olajat, és fél áron, vagy fegyverért árulják a török-szír határon. Ahová uniós országok is mennek tankerekkel a tolvajok tankereiből átszivattyúzni az olcsó olajat. Hogy ez mennyiben játszott bele a benzin árába? Valószínűleg jócskán. Most a kurdok a határvárosból elkergették őket. Így aztán lehet, hogy drágulni fog a benzin... A mocsok ellen annyit kellett volna tenni, hogy lebombázzák a tanker-konvojt út közben, de ezt sose tették meg. A kurdok megtették azt, amit Amerika és néhány európai állam megígért. Párhuzam: Drezdát és jó néhány német várost lebombázott a művelt Nyugat 1945-ben, több százezer ártatlan civil áldozatot és rettenetes pusztítást okozva. De egyetlen bomba sem jutott a vasúti sínekre, ahol még robogtak befelé a szerelvények a zsidókkal a munkatáborokba. Lehet, hogy ezért is a most itt élő magyar társadalom a felelős?

A napokban jelent meg a hír, hogy a magyar határtól mindössze 60 kilométerre egy boszniai faluban a házakon megjelentek az Iszlám Állam zászlói!! Mi lesz, ha bekeverednek a Magyarországot elárasztó menekültek közé?

A menekültek nem jönnének ekkora létszámban, ha a hazájukban béke lenne. De miért is nincs béke?
SVPSZ

Kapcsolódó:
Dokumentumfilm készül az illegális bevándorlók ásotthalmi terrorjáról
FERENC PÁPA JEZSUITA ZSIDÓ
"Sok mindent tudok Orbánról" - Mélyinterjú Simicska Lajossal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése