2015. február 16., hétfő

Kijev rosszul értelmezi Minszk II.-t?

A béke Donbasszra szakadtával merészebbé váltak az újságírók is. Egy harmincfős zsurnalisztakompánia kérte Baszurin DNR hadügyi szóvivőt, hogy tegye számukra lehetővé, hogy kissé körülnézzenek a donyecki reptéren ma délelőtt.
Eduard Baszurin kijárta a dolgot, és dél körüli időben Baszurin “felügyelete” mellett kilátogattak a kíváncsiság terepére. A szemlélődést vélhetően eléggé bélsárral összemorcsolt alsóneműben fejezték be a zsurnaliszták, mert Vogyino és Opitnoje békevágytól eltelt latortüzérei munkálkodni kezdtek. Pont a repteret nézték ki maguknak. Ugyan az újságírócsapattól elég messze csapódtak be a latorgránátok, de ahhoz eléggé meggyőzően, hogy a tollforgatóknak elegük legyen a szemlélődésből. Gyorsan távozhatnákjuk is támadt. Amint fellélegezve a megpróbáltatásokból való kikerülésüknek Donyeckbe értek, addigra értek oda a latorgránátok is.
Lesz a zsurnalisztáknak miről beszámolni.
Beszámolóik már csak azért is hitelesek lehetnek majd, mert az EBESZ-delegáltjai gorlovkai ottartózkodásakor érte éppen latortüzérségi csapás a város központját. Amibe két civil halt bele.
A már az ősz folyamán lerombolt, Gorlovka melletti “Sztirol” nevű vegyiüzemet is ágyúzta ma délelőtt a valcmanista bűnbanda.

Dokucsajevszkben kettő, Granyitnojeban szintén két helyi civil halt bele a latortüzérség fegyvernyugvásába.
Valamit rosszul értelmezhet a kijevi junta Minszk II. kapcsán. Ugyanis egyre több nehézfegyvert vonultat Donbassz FELÉ-nem pedig el onnan. Önjáró lövegek, Uragan és Grad-sorozatvető konvojok haladnak a donbasszi területek határai FELÉ!
A gyjebalcevoi katlanban pedig egész nap tartott a birkózás. Egyre inkább erősödik a gyanú a reguláris NATO csapatok jelenlétére.
Eduard Baszurin és Alekszandr Zaharcsenko is megerősítették: élve csakis úgy távozhatnak, ha feltételek nélkül megadják magukat, és teljesen fegyvertelenül jelentkeznek a népköztársaságiaknál. Számukra a népköztársasági erők egy ún. “zöld folyosó”-t nyitnak.
A katlanban körbezárt latrok számát még mindig 6-8 ezer közé becsülik. Nagyon soknak nem fűlik a foga a megadáshoz. Ezek a latoregyedek azok, amelyek még mindig abban a hitben leledzenek, hogy sikerülhet a kitörési kísérletük. Ma estére legalább százzal kevesebben hiszik már ugyanezt. Ők azok, akiknek belevásolt a foguk ebbe az almába.
A mai fogolylista (ottani idő szerint) 46 fő! Ennyi martalóc döntött a kapituláció mellett. Tőlük lehet tudni, hogy sok helyen már gyalogsági lőszer sincs. Gyógyszer-kötszer már rég elfogyott, az elhullott egyedek készleteit “élik fel”. Üzemanyagoknak úgyszintén hiján vannak.
Nagyon sok valcmanistában csak most tudatosul, hogy körbe vannak zárva!
A Bal-Rad meggyőződése szerint most azért két-három nap enyhülés fog bekövetkezni Donbasszban. Utána pedig…?
https://balrad.wordpress.com/2015/02/16/kijev-rosszul-ertelmezi-minszk-ii-t/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése