Grúzia külügyminisztériuma behívatta az ukrán nagykövetet, és magyarázatot követel arra vonatkozóan, hogy a volt grúz elnököt, Mihail Szaakasvilit az ukrán elnök tanácsadójaként nevezték ki, annak ellenére, hogy Grúziában büntetőeljárás van ellene folyamatban. A megbeszélésre ma kerül sor, és várhatóan Grúzia ukrajnai nagykövete is jelen lesz.
Hídfő.net.ru | Szaakasvili
Szaakasvili 2013 novemberében, néhány nappal azt követően menekült el Grúziából, hogy az új elnököt beiktatták. Grúziában a büntetőügye azóta is folyamatban van, többek között hatalommal való visszaéléssel és közpénzek elsikkasztásával vádolják. Az igazságszolgáltatás előli menekülése közben több alkalommal Törökországban látták, majd 2014 szeptemberében Görögországban is megjelent, ahol a rendőrök elfogták. Grúzia már korábban nemzetközi elfogatóparancsot kezdeményezett Szaakasvili ellen, az Interpol azonban a korrupció melegágya, és az atlantisták sikeresen elintézték, hogy a volt elnök ellen ne induljon meg a nemzetközi elfogatóparancs. Így Szaakasvilit hiába fogták el Görögországban, a hatóságok nem adták át Grúziának (mert annak ellenére, hogy kezdeményezték, nem volt ellene érvényes elfogatóparancs), hanem szabadon engedték.
A háborús bűnös azóta is szökésben van, eleinte hazánkban próbált menedékjoghoz jutni - elvégre "Orbán Viktor régi barátja" -, azt követően Soros Györgynek támadt az a remek ötlete, hogy mivel Szaakasvili Grúziában már nem tud tovább működni mint atlantista, ezért tegyék be egy másik országba, ahol épp tapasztalt atlantistára van szükség a kezdő bábkormány eligazítására. Így lett Szaakasvili Petro Porosenko személyes tanácsadója, Ukrajna pedig Grúziában szerzett sikkasztásos tapasztalatait is figyelembe véve megkezdte az állami vagyon kiárusítását a nyugati befektetőknek.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/16/gruzia-behivatta-az-ukran-nagykovetet-magyarazatot-kovetelnek