2015. február 16., hétfő

Holnap orosz-magyar elnöktalálkozó az utcán meg szimpátia-tüntetés Putyin mellett

Holnap látogat hazánkba Vlagyimír Putyin orosz elnök, aki mellett szimpátia-tüntetést tartanak a fővárosban holnap. Értesüléseink szerint több hazafias szervezet is képviselteti magát a megmozduláson. A Jövőnk.info megfigyelői is kint lesznek és tájékoztatást is adunk majd az eseményekről....

De nézzük, miről is lesz szó a két elnök munkamegbeszélésén;

Jurij Usakov azt mondta, hogy az idén lejáró orosz-magyar gázszerződésről folytatott megbeszéléseken Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök "nyilvánvalóan" meg fogják vitatni "az Európai Unió álláspontja miatt a Déli Áramlat lemondása miatt kialakult helyzetet".

A külpolitikai tanácsadó azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin magyarországi látogatásán a paksi atomerőmű bővítése, az orosz-magyar megállapodás végrehajtása is szóba kerül majd. Közölte, hogy "jelenleg (a szakemberek) az ötös és a hatos blokk építésével kapcsolatos kérdések kidolgozásán dolgoznak." Tervben van, hogy az orosz elnököt kísérő küldöttség tagjai között Magyarországra utazik Szergej Kirijenko, a beruházást végző Roszatom állami atomenergiai vállalat vezetője - tette hozzá Usakov. A kétoldalú gazdasági kapcsolatokat érintve Jurij Usakov kiemelte, hogy az orosz Metrovagonmas nevű üzem kész részt venni a 222 metrókocsi gyártására kiírandó 250 millió euró értékű pályázaton. Vlagyimir Putyin keddi munkalátogatására öt dokumentumból álló egyezménycsomagot készítettek elő Moszkvában. A tervek szerint aláírandó dokumentumok között szerepel az a megállapodás is, amelynek értelmében magyar főkonzulátus nyílik az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tatárföld székhelyén, Kazanyban.

Ennyit árult el az orosz fél, a magyar oldalon nagy a titkolózás és szűkszavú egyelőre a tájékoztatás...


Bíró Dalma


“Az Index orosz forrásra hivatkozva írta meg Putyin keddi látogatásának néhány részletét. Ezek szerint az orosz elnök kettőkor száll le Budapesten, majd tüstént a Hősök terére siet koszorúzni. Háromra a Fiumei úti temetőbe megy, ahol a tavaly év végén felújított szovjet katonai emlékhelyet látogatja meg, szintén koszorúz, kizárólag az orosz sajtó jelenlétében.
A parcellában 7000 Magyarországon elesett orosz katona van eltemetve, a második világháborúban és az 56-os forradalom leverése során elhunytak egyaránt, vörös csillagos fekete obeliszkek tövében. Két éve kezdték az emlékhely felújítását egy orosz milliárdos támogatásával, jelenleg nagy a rendőri készültség, írja a 444. Olyan frissen gravírozott feliratok olvashatók a temetőnek ebben a részében, mint „örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” – emeli ki a 444.”- háborog imigyen a magyarországi mainstream “mégmaintreanabb” libsi hazugsággyára!
Hát mit koszorúzzon Oroszország elnöke?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése