Mindent megbocsát a Charlie Hebdo

A szatirikus francia hetilap következő száma szerdán, egy héttel a szerkesztőség elleni véres támadás után jelenik meg. Mohamed próféta lesz a címlapon, a kezében a Je suis Charlie felirattal. Hatvanezer helyett hárommillió példányban.
moh
A következő szám a tanúsága szerint mindent megbocsát a Charlie Hebdo, az a francia szatirikus hetilap, amelynek a szerkesztősége a múlt szerdán lett egy szélsőséges iszlamisták által végrehajtott merénylet célpontja a 2012 szeptemberében és 2013 januárjában közölt Mohamed-karikatúrák miatt.
A támadók – az algériai származású Chérif és Said Kouachi – 12 embert öltek meg a szerkesztőségben és menekülés közben, aminek ellenére a Charlie Hebdo címlapon jelzi, hogy mindent megbocsát. A címlapon Mohamed próféta van, a kezében egy Je suis Charlie felirattal, amelyből a merénylet után világszerte visszhangzó jelmondat, a szólás szabadságáért való kiállás allegóriája lett.
Párizsban és Franciaország több más nagyvárosában vasárnap hatalmas felvonulást tartottak. A Le Monde nem értette, hogy Orbán miért van ott, de az első becslések szerint összesen két és félmillióan, a hétfőiek szerint 3,7 millión vonultak az utcákra. Ez több, mint ahányan a második világháborúban a felszabadulást ünnepelték, és a Charlie Hebdo most ehhez igazítja a példányszámot is, A lap szerdán, egy héttel a támadás után jelenik meg, hatvanezer helyett végül hárommillió példányban.
Ironikus, de a támadás előtt a Charlie Hebdót a megszűnés fenyegette, a hatvanezer példánynak ugyanis csak a felét tudta eladni. Ez a veszély most elhárult, a lap megmentéséből legalábbis nemzeti és nemzetközi közügy kezd válni, aminek az első jeleként Fleur Pellerin francia kulturális miniszter már csütörtökön egymillió eurót kért a kormánytól a Charlie Hebdo megmentésére. A szerkesztőségnek pedig az a Libération ajánlott ideiglenes menedéket, amely a Twitter-oldalán a Charlie Hebdo következő címlapja is megjelent.
(Nol)
Bal-Rad komm: A Charlie Hebdot-ezt a szatirikus “francia” hetilapot-a támadás előtt a MEGSZŰNÉS FENYEGETTE, mert a beltenyészeten kívül senki nem olvasta, senki nem vásárolta. Erre jön ez a három-Szíriában az Asszad elnök elleni terrorháborúban pallérozódott terrorista-és…!
-És hirtelen HATALMAS KERESLET lesz a Charlie Hebdo iránt. Az újság tulajdonosa és főszerkesztője-aki a terror idején ÉPPEN AZNAP szabadságon volt-markát dörzsöli. Hatvanezer helyett végül hárommillió példányban fog megjelenni az újság ezen a héten. ÖTVENSZERES A NÖVEKMÉNY!

Mohamed próféta lesz a címlapon, a kezében a Je suis Charlie felirattal!

Plusz hamarosan meglesz az egymillió euros pénzeső is! Plusz ingyen albérlet! Plusz azt a tucatnyi munkatársat is az állam temettette el! Plusz tízezernyi katona vigyázza már a “zavartalan üzletmenetet”! Zseniális!
MINDEN HÉTRE KÉNE EGY ILYEN ESEMÉNY! LEGALÁBB EGY HÓNAPON ÁT! TÍZMILLIÓS PÉLDÁNYSZÁMIG MEG SE ÁLLNA A CHARLIE HEBDO!
Ilyen Kouachi meg Coulibaly-féléket meg bőven lehet felhajtani a Közel-Keleten!
Ügyes üzleti projekt volt?! Bizony meglehet!
ÉSZ KELL EHHEZ KÉREM! (Meg gyomor.) A NÉPNEK SZENZÁCIÓ KELL!