Az amerikai légierő újabb légicsapást hajtott végre Szíriában, Deir Ezzor tartományban egy olajfinomító ellen. A kormányerők számára stratégiai fontosságú létesítmény lebombázását azzal magyarázzák, hogy a terroristák elfoglalták azt. Mindazonáltal, a támadás során egyetlen terrorista sem halt meg, az olajfinomító három munkása viszont életét vesztette.
Az amerikaiak által vezetett nyugati koalíció szeptember óta hajt végre támadásokat Szíria területén, arra hivatkozva, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen lépnek fel. Korábban az Egyesült Államok fegyverrel, kiképzéssel, modern légvédelmi eszközökkel látta el a szíriai kormányellenes csoportokat, akik később Iszlám Államnak kezdték nevezni magukat. A terroristák és az amerikai légierő együttműködése szemmel látható. Szeptember óta az amerikaiak olajfinomítók, földgázmezők és az elektromos hálózat csomópontjai ellen hajtanak végre támadásokat, hogy fokozzák a humanitárius katasztrófahelyzetet Szíriában és így a kormány ellen fordítsák az embereket.
Hídfő.net.ru | Szíria Deir EzzorDeir Ezzor - látkép a bombázások után
Az "együttműködés" lényege, hogy a terroristák elfoglalnak a kormány számára stratégiai fontosságú létesítményeket. Mivel a terroristák modern amerikai légvédelmi eszközökkel vannak felszerelve, ez a szíriai légierő számára kockázatossá teszi a beavatkozást ezeken a megszállt területeken, így az amerikai légierő gond nélkül lebombázhatja a kormányerők ellátása szempontjából is fontos létesítményeket. Majd a terroristák elhagyják azt - mondván, hogy az amerikai légicsapások miatt maradnak mozgásban - és újabb létesítményeket foglalnak el, amit az amerikai légierő hasonló módon lebombáz. Végeredményként, a szíriai kormányerők ellátása, az ország energetikai hálózatának üzemeltetése szempontjából fontos létesítmények romokban hevernek, a terroristáknak pedig minimális veszteségei sincsenek. Így az amerikai haderő a "terroristaként" működő különleges alakulataival felemészti a kormányerők tartalékait, miközben az Egyesült Államok hivatalosan nem áll hadban Szíriával, és hivatalosan nem történt NATO katonai beavatkozás sem.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/13/ujabb-olajfinomitot-bombaztak-le-az-amerikaiak-sziriaban