2015. január 13., kedd

Piaci összeomlás fenyeget: „Lázongások, háború, recesszió”

riots-wars-depression

Az Egyesült Államok 118 ezermilliárd dollárt meghaladó össztartozásával egyértelművé vált, hogy a világ jelenlegi gazdasági hatalmának összeomlása, a dollárral az élen, elkerülhetetlen. Bár az esemény idejét illetve a kiváltó okot lehetetlen előre jelezni, az biztos, hogy a dolgok jelen állása szerint erre szinte bármi alkalmas már.
Amikor végül megtörténik, az új rendszerre történő átállást egy olyan válság előzi majd meg, amilyet a világ nem tapasztalt még. A Future Money Trend hétperces videójából:
Egy hatalmas piaci lufi készülődik…
A világ monetáris rendszere jelenleg a dolláron alapul. Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok rég csődbe jutott, a helyzet egy ideig még változatlan marad, amíg a világ készen nem áll az új rendszer érkezésére. Ennek beköszönte pedig lázongásokat, háborút és hihetetlen piaci bizonytalanságot hozhat… és akár globális recessziót.
A dollár paradigmát fenntartják, amíg lehet, de kétség nem fér hozzá, hogy a dollár dominanciának még a mi életünkben vége szakad.
Az adósságalapú óriást ideig-óriáig még életben tarthatják, de a sorsa meg van pecsételve. Oroszország, Kína és a többi BRICS ország egyelőre nem engedhetik meg maguknak, hogy kihúzzák a dugót, mert ezzel saját, jelenleg erősen dollárfüggő kereskedelmüket is veszélybe sodornák. Azt azonban láthatjuk, hogy fokozatosan próbálják csökkenteni a dollártól és az Egyesült Államoktól való függőségüket.
Amikor az Egyesült Államok külföldi hitelezői végül elérkezettnek látják a pillanatot a számla benyújtásához, olyan események indulnak el, amelyek hatását az egész világ megérzi majd. A lépés mindenkinek fájni fog, de a legnagyobb csapást akkor is az Egyesült Államok fogja elszenvedni.
A kép elég egyszerű. Amikor az USA kifogy a hitelezőkből, a játéknak vége.
Még az amerikai pénzügyminisztérium is elismerte ezt. Sőt, leírta, hogy milyen következményei lesznek az állami hitelkeret kimerülésének:
„Az adósságkorláttal kapcsolatos patthelyzet eredményeként létrejövő fizetésképtelenség nemcsak a pénzpiacokon, de az új munkahelyek létrehozása, a fogyasztás és a gazdasági növekedés terén is katasztrofális helyzetet teremtene,” áll a [pénzügyminisztérium] jelentésében.
„A hitelpiacok befagyhatnak, a dollár értéke zuhanásnak indulna, az amerikai kamatok ez egekbe szöknének, és az egyéb negatív hatások alapjaiban ráznák meg a világot. Az így kialakuló pénzügyi válságban és recesszióban a 2008-as események köszönnének vissza, illetve még annál is rosszabb helyzet alakulhat ki.”

„Figyelembe véve korábban csődbe jutott országok tapasztalatait, az esemény gazdasági következményei nem csupán súlyosak lennének, … de egy generációnál is tovább tartanának.”
A nyugati elit banki és vállalati érdekeinek távozása pedig nyilván nem csendben fog lezajlani. A történelem során láthattuk, hogy az ilyen változások soha nem erőszakmentesek és nagyfokú elszegényedéssel, kétségbeeséssel és gyakran katonai konfrontációval járnak.
Ez persze mind csak találgatás és nem valós lehetőség, hiszen „ezúttal minden másképp lesz”. Az Egyesült Államok ura a helyzetnek és gond nélkül megbirkózik a világtörténelem legnagyobb adósságával. Az oroszok és a kínaiak sem készülnek katonai konfrontációra és amennyiben valami előre nem látható okból mégis gazdasági válság alakulna ki, az állam majd megsegíti a kisembereket.
Forrás: shtfplan.com

A fent idézett videó (angol  nyelven):


http://idokjelei.hu/2015/01/piaci-osszeomlas-fenyeget-lazongasok-haboru-recesszio/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése