Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat?
Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!
Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide? A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is?
Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!
Nyugdíjas Barátaim!
Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit.
A lerombolt országot.Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
– Az úthálózat, járdaépítés,
– villamoshálózat, a
– vízvezeték- és csatornahálózat, a
– telefon- és a
– gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás. Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások,bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását).
Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával , lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők a mai nyugdíjasok. Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él.
Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük. A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.
Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton.
Most AZ újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.
Ezt a hazugságot!
Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri.
A sok munka elnyűtte – már azokat, akik akkor i nem a népből éltek és ma is ezt teszik – a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét.
Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről?
Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet?
Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül!
Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni! .
Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót.
Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak.
Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadótis fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek …
Soroljam még?
Tisztelt nyugdíjas barátom!
Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót.
Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.
Egy nyugdíjas MÁS!
Aki teheti, és nem nyugdíjas még, AZ induljon el valamelyik határon túli, számára érdekes ország felé mert ITT nyugdíja soha, nem lesz. Ha a létező nyugdíjrendszerben gyűjtik a pénzét. Mert abból a horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk!
A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el is kell venni!
Egyáltalán! Minek vannak? Hiszen már csak fogyasztanak!
Az, hogy amíg dolgoztak keményen levonták tőlük a nyugdíjjárulékot AZ nem érdekes,
AZ régen volt talán igaz sem volt. Kell a pénz a FIDESZ oligarcháknak, barátoknak, a képviselőknek, AZ adót nem fizetőknek, a csalóknak, a gazdagoknak!
Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl AZ öregségi Nyugdíjakhoz!
Nem hagyjuk!
(Forrás: FB)