A szükséges dokumentumokat Rijád Manszur, a Palesztin Hatóság ENSZ-nagykövete adta be. Palesztinának eddig megfigyelői státusza volt a Nemzetközi Büntetőbíróságnál, az iratok átadása az utolsó hivatalos lépés ahhoz, hogy taggá váljanak. Ezzel jogot kaphatnak például arra, hogy háborús bűnök vádjával eljárást kezdeményezzenek Izrael ellen. Miután az ENSZ közgyűlése két éve már elismerte Palesztina államiságát, valószínűleg el fogják fogadni a csatlakozási kérelmet. Az Egyesült Államok külügyminisztériumának egy névtelenül nyilatkozó illetékese szerint a palesztin lépés aggasztja Washingtont, attól tartanak, hogy a Palesztin Hatóság a tagságot Izrael elleni követelésekre használja fel. Hát hogyne aggasztaná a legfőbb csahost, egyszer valamiért csak felelni fog majd valaki... Az agy vagy a merénylő?  És ők tisztában vannak vele, hogy ha a zsidók dőlnek, akkor az amerikai álom is szertefoszlik. Hiszen a bűnben maguk előtt tolják majd az USA-t, odavetve koncnak némi túlélő vádalkuért, mint szokásuk, ha minden kötél szakad. Márpedig Izrael államnak nem sok létjoga van az arabvilágban. Főleg, hogy mindig rángatják az ördög csimborasszóját....

Háborús bűnök?

Itt van például A 2014-es gázai offenzíva leginkább vitatott eseménye, az augusztus elsején, az ún. "fekete péntek". Az akcióban becslések szerint 60-70 palesztin civil is meghalt, amit a zsidó IDF különleges Givati brigádja követett el. Értesüléseink szerint, megy is az újjal mutogatás egymásra az egységen belül is és a zsidó parancsnokság is szivárogtatott, amiben belső vizsgálatot is indítottak azóta. Ugyanis van egy ENSZ-jelentés is az ügyben és van egy jogi bizotsági kimutatás is - több mint 2000 palesztín civil áldozatról az intifádákban, ami magyarázatra szorul zsidó részről.

Vagy a legújabb, ami még a jövő zenéje, de benne van a levegőben,

"Van szerencsém bejelenteni, hogy három nappal ezelőtt egy fontos elemmel egészítettük ki védelmi erőinket. Négy Saar típusú hadihajót szereztünk be" - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök csütörtökön. Izrael évről évre építi védelmi erőit repülőgépekkel, tengeralattjárókkal, légvédelmi rendszerekkel, mint a Vaskupola vagy a Nyíl, és a világ legbonyolultabb támadó fegyvereivel - tette hozzá. A beszerzés mintegy egymilliárd euróba került, és ebből a német kormány 115 milliót adományozott.
Hoppá! Csak nem tart még a 70 éves vezeklése Németországnak? Vagy a "német" kormány csak hittestvéreiknek számlázott vissza némi csekélységet?
Németország egyre inkább Izrael haditengerészeti ellátója: szeptemberben például átadta neki a negyedik Delfin osztályú tengeralattjárót. A hadihajókat Izrael a földközi-tengeri talapzatán nemrég feltárt Tamar és Leviatán gázmezők védelmében, a Hamász radikális palesztin szervezet esetleges rakétatámadásai ellen fogja felhasználni.
Tehát itt is lehet majd kereskedni előbb-utóbb...
Amerika és Izrael úgyis felelni fog az igazhitű iszlamistáktól a mostani CIA-Moszados háttér akciókért, a feltupírozott valláslejáratásért Európa szerte, kezdve a franciáknál...


Bakta Lóránt