2015. január 19., hétfő

Egyiptomi vallástudósok szerint a legnagyobb terroristák a párizsi felvonulás első sorában masíroztak

Egyiptomi vallástudósok szerint a "legnagyobb terroristák közül néhányan az első sorban masíroztak" a párizsi terrorellenes felvonuláson, a Nyugat pedig kettős mércét alkalmaz az iszlámmal szemben - derül ki az al-Maszri al-Jóm című egyiptomi napilap hétfői számából.

A szunnita világ szellemi központjának számító kairói al-Azhar egyetem és mecset vallástudósainak legfelsőbb tanácsa vasárnap adott ki közleményt, amelyben az említett "terroristák" közül csak Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt említik név szerint. Emellett utalnak egy ugyancsak ott vonuló, a muzulmánok ellen harcoló "keresztesek egyenruháját viselő" katonára is, anélkül, hogy kifejtenék, kiről van szó. A hittudósok szerint ez csak "olajt önt a tűzre, amely egyébként is lobog a muzulmánok érzelmeit ért számtalan támadás és provokáció miatt".
A közlemény szerint a szólásszabadság jegyében utcára vonulók által képviselt nyugati országok kettős mércét alkalmaznak. "Egyes nyugati lapok továbbra is kitartanak az iszlám vallás és Mohamed próféta személye elleni sértések megjelentetése mellett, mint például az (2005-ben) Dániában történt, illetve ahogy azt egy csekély példányszámú párizsi magazin (Charlie Hebdo) esetében is láttuk" - áll a szövegben.

A vallástudósok arra is emlékeztettek, hogy a Charlie Hebdo egyik volt munkatársának egy antiszemita jellegűnek megítélt rajza miatt kellett távoznia a laptól. Maurice Sinet egy 2008-as munkájában azt állította, hogy Nicolas Sarkozy fia azért tér át a zsidó vallásra, hogy feleségül tudja venni egy elektronikai termékeket forgalmazó üzletlánc zsidó származású örökösnőjét.

A kairói hittudósok hangsúlyozták azt is, hogy határozottan elítélik a terror minden formáját, az áldozatok kilététől és származásától függetlenül.
Stop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése