Nem lett olcsóbb a kisebb parlament.Erre jutott a Blikk, miután összegezte a képviselőknek eddig bérelt irodák, szolgálati lakások szerződéseit.

Az Országgyűlés Hivatala eddig összesen 108 szolgálati ingatlant (67 irodát, 41 lakást) bérelt a képviselőknek. A keretszerződések 2017 végéig szólnak, ha egyet sem bontanak fel, úgy 762 millió forintba kerül majd a teljes bérleti díj.
A Blikk szerint főleg az irodák bérlete drága, ráadásul a törvény lehetővé teszi, hogy egy politikus többet is használjon. A megkötés mindössze annyi, hogy erre havi 375 ezer forintnál többet nem költhet. Ezt sokan kihasználják. A 67 irodát 53-an bérlik, azaz 146 képviselő eddig egyáltalán nem élt a lehetőséggel, míg a Jobbiknál a 23 fős frakció összesen 25 helyiséget kért. Mirkóczki Ádám képviselő azt mondta, ő azért két kisebb és olcsóbb mellett döntött, hogy több helyen találkozhasson a választókkal.
A legkisebb igényei eddig a Fidesznek és az MSZP-nek voltak, bár a szocialisták még csak most akarják kiválasztani az ingatlanokat, a Fidesz pedig azt kérte képviselőitől, hogy csak akkor béreljenek irodát, ha szükségük is van rá – írta a Blikk. A lap emlékeztet rá, hogy hiába feleződött meg a képviselők száma, mert a honatyák a korábbi alapfizetésük háromszorosára jogosultak, kapnak benzinkártyát és jóval többet költhetnek alkalmazottaikra is.