dtk
Valami megint rosszul sülhetett el Nyalókakirályék donbasszi “vízkereszti” Nagy Offenzívájával, mert a mára virradó éjszaka a kijevi külügy honlapján váratlan bejelentés bukkant föl. Eszerint Nyalókakirályék javasolják Oroszországnak, hogy gyorsan aláírnák már a november 13.-i Minszki Megállapodást. “Javaslatuk” szerint már ma megtennék ezt az aktust, csak lépjen már életbe gyorsan egy tűzszünet! Még ma! Január 19-én!
A tegnapi donbasszi “Véres Vasárnap” késő esti csúcsnyilatkozata mindenképpen Alekszander Zaharcsenkoé, aki azt mondta: “levágom Porosenko fejét”! Nem is csoda, hogy a Nagy Győzelemben reménykedő, ám irtózatos vereségként értékelhető tegnapi nap ilyen záróakkordja hallatán már ismét megígér mindent a kijevi junta.
klim
Pavel Klimkin kijevi külügyér pedig már holnaputánra “békemegbeszélést” röffentene össze Berlinbe Oroszország, Németország, Franciaország és Maradék-Ukrajna részvételével.
utolsó
A gorlovkai 19 éves Valérijának az utolsó Karácsonya volt az idei. Tegnap ő is meghalt Gorlovkában.
A tegnapi “Véres Donbasszi Vasárnap” történéseinek tükrében nem is csoda, hogy kijev ismét 180 fokos fordulatot hajt(ana) végre. Legalábbis szavakban! Ismét!
kettő
A ma reggelig még nem pontosított adatok szerint a kijevi junta martalócai által tegnap Donbasszban rendezett vérengzése polgári áldozatainak a száma megközelítheti a félezret is! Nagyon sok gyerek is áldozatáulesett Valcmanék hóhérmunkájának.
térk
Ugyanakkor a latorhad veszteségei technikában és egyedszámban “ilovajszki” méretűek lehetnek. (Technikai veszteségük még azt is fölülmúlja.) Csak a donyecki repülőtérnél legkevesebb kétszáz pribék harapott fűbe a semmi eredményéért, és akkor még nincs szó a Peszkiben és Avgyajevkában igen nagy számban kiirtott martalócokról.
Avgyejevkában még kora hajnalban is voltak utcai harcok. Reggelre már csak a szokásos “utóműveleteket” végezte a DNR miliciája. A valcmanista pribékbandát kipusztították Avgyejevkából.
Peszki viszont hajnalra elcsendesült. Élő-eleven lator a településen nincs! Az utolsó szálig eltakarította őket a milicia.
híd
Gorlovka tegnap iszonyatos napot élt át. A reggeli “pozicionáló belövések” után egész napos latortüzérségi ostrom gyilkot és pusztított. A várost két hullámban is támadta a junta légiereje rakétákkal. A pusztítás minden tekintetben-minden képzeletet felülmúló.
(Молочанск)Molocsanszk-térségében viszont a pusztításba belefeledkezett bérgyilkoshorda csak nagyon későn vette észre a bajt! Rajtuk ütött a milicia desszantos egysége. Három milicista elesett, négy megsebesült. Ám a pribékek veszteségeiről jobb nem is beszélni. A rendkívüli pontossággal kivitelezett népköztársasági tüzérségi csapást közvetlenül követő rohamot csak nagyon kevés bérgyilkos úszta meg. A kijevi zsoldlista itt legalább hatszáz latornévvel lett rövidebb. Némi könnyebbséget jelent a népfelkelők számára, hogy van bőven gránátkráter. Máskülönben nem bírnának a fagyos földdel.
A gyjebalcsevoi katlanba rekedt valvmanista hordát sem hagyta unatkozni a milícia. Tegnap “másirányú elfoglaltságaik” okán nem sok figyelmet szenteltek a katlanban körbezárt terrorbandára, ám késő estétől már “vigyázó szemiket reájuk vetették”! Ami nem nagyon érdekelte volna a latrokat, ha a szemmelverésen kívül a népfelkelők tüzérségének csövei is nem reájuk vetülnek. De hát reájuk vetült. Azokból meg hull az áldás szakadatlan.
(Редкодуб)Redkodub és (Новоорловкa) után a népfelkelők (Миус)Miuszt is a magukénak tudhatják immár.
Északon Pervomajszk helyén csak egy füstölgő romhalmaz található. A város szinte teljesen elpusztult.
(Сокольники)Szokolnyikinál a 29. blokkposztot viszont megkaparintották a latrok. (Крымскоe)Krimszkojéval együtt. Az LNR nem érti, hogy ez miként történhetett.
(Тельманово)Telmanovo, (Староласпa)Sztarolaszpa, (Новоe Марьинкa)Novoje Marinyka, (Докучаевск)Dokucsajevszk, (Енакиево)Jenakijevo, (Белой Каменкa)Bjeloj Kamenyka, (Мичурино)Micsurino, (Новоселовкa)Novoszjelkovka, (Смело)Szmelo, (Николаевкa)Nyikolajevka, (Пионерск)Pionyerszk, és (Орлово-Ивановкa)Orlovo Ivanovka térségében egész éjjel zajlanak az összecsapások, és némi területi sikereket is elkönyvelhetett magának ma reggelre az ordashad.
Mindezekkel együtt is szakértők nagyon komoly változásokat prognosztizálnak már a legközelebbi jövőben a donbasszi frontokon-és nem a Népköztársaságok kárára!


https://balrad.wordpress.com/2015/01/19/a-kijevi-udvar-bekulne/