2015. január 19., hétfő

A donyecki reptér romokban, de a DNK irányítása alatt

Nyilvánosságra jutott egy videofelvétel a donyecki nemzetközi repülőtér romjairól. A felvételt - állítólag - a donyecki milícia felderítői készítették január 15-én, egy kis méretű drónnal.

1-sh-aeroport_donezk
Na, így ellenőrzik az ukránok a Donyecki Repteret… (Vagyis, sehogy).

Harcmező térkép a Donyecki repülőtérért folyó csatáról. 2015. január 18-i állapot. – Forrás: Komszomolszkaja Pravda (Kp.ru)

A donyecki repülőtér az ukrán háború egyik legforróbb pontja, a háború kezdete óta itt gyakorlatilag állandóak az összecsapások. Pénteken a Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztériuma bejelentette, hogy ellenőrzése alá vonta a területet, hozzátéve, hogy a reptér területén tucatnyi ukrán katona maradt, akik nem folytatják a harcot. Az ukrán védelmi minisztérium azonban ezt nem erősítette meg.

A donyecki sajtó szerint az ukránok amiatt adták fel, mert elfogyott a lőszer. Valentin Matuzenko, a donyecki államfő katonai tanácsadója azt mondta, a reptér védelmében részt vevő ukrán katonák lehetőséget kaptak arra, hogy a nap folyamán mindannyian biztonságosan elhagyják a területet. Ezt Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság elnöke is megerősítette, hozzátéve, hogy ha Porosenko egyszer Donyeckbe megy, átadja majd neki az ukrán zászlót, ami a donyecki reptéren volt felhúzva.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/19/donyecki-repter-romokban-de-dnk-iranyitasa-alatt
Néhány hónappal ezelőtt Dmitro Jaros a Jobb Szektor nevű neonácsi csürhe parancsnoka kilátásba helyezte, hogy banditáit Moszkvába küldi! “A zoroszok” ellen! A martalócok lihegtek a gyönyörűségtől, hogy megostromolhatják a Kremlt.

Jurij Birjukov-Nyalókakirály főtanácsadója” erre föl ma reggel gyávasággal vádolta meg a Benyja Kolomojszkij által abrakolt dicstelen hordát! Annak is a “Dnyepr-1″ zászlóalját. Akik megtagadták a parancsot, hogy a donyecki reptér ellen rohamra indulva harcoljanak Ukrajna dicsőségéért! És nem mellesleg Valcmanért!

De nem füllött a foguk a fűbe harapáshoz a donyecki reptérnél. Hallották a híreket! Látták, hogy akik elmentek arrafelé-nem jöttek vissza. Arról ugyanis szó nem volt hogy harcolni is kéne!-amikor beálltak a martalócseregbe! Kordában tartani civileket!-a Nemzeti Gárdisták háta mögött noszogatni a vonakodókat!-prédálgatni a helyi lakosságot!-az jó móka.

De hogy harcolni?! No azt már nem! Kiváltképp nem olyan ellenség ellen, amely a Jobb Szektor nevének hallatán bedurcul. Ehhez nem fűlik a foga Jaros pribékjeinek. Tán már Moszkva ellen sem szívesen indulnának! (Pedig de jó lenne kicsit zsákmányolgatni a Kreml kincsestárában! Csakhát “a zoroszok”! Képesek visszalőni!)


https://balrad.wordpress.com/2015/01/19/a-jobbszektorosok-beijedtek-nem-akarnak-ok-fube-harapni/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése