Szíria Külügyminisztériuma arra kéri az ENSZ-t, hogy hozzon szankciókat Izrael ellen, amiért az légicsapásokat hajtott végre a damaszkuszi nemzetközi repülőtéren. A SANA hírügynökség jelentése szerint "a szíriai kormány felszólított szankciók beiktatására Izrael ellen, ami immár nem rejtegeti azon politikáját, hogy támogatja a terrorizmust. Valamint minden, az ENSZ alapokmányával összhangban lévő procedúrára felhívást tett, hogy akadályozzák meg Izraelt a támadások megismétlésében."
Hídfő.net.ru | Walid MuallemWalid Muallem, külügyminiszter
A külügyminisztérium által írt levél egyik másolatát az ENSZ főtitkárának, másikat az ENSZ BT elnökének küldték. A levél szerint Izrael kegyetlen bűnöket követett el azzal, hogy Szíria szuverenitását sértve vasárnap légicsapásokat hajtott végre a Dimusz régió lakott területein, és a damaszkuszi nemzetközi repülőtér területén. Az üzenetben az áll, hogy Izrael a támadással a fegyveres terrorista csoportoknak biztosított légi fedezetet, miután a szíriai hadsereg számos területen jelentős előrelépéseket ért el.
Szíria évek óta háborúban áll az ország területén működő, külföldről érkező terrorista csoportokkal. Ezek egyike az "Iszlám Állam" nevű szervezet, ami nevével ellentétben nem egy állam, hanem egy Jordániában kiképzett lázadó csoport, amit az Egyesült Államok fegyverekkel és kiképzéssel látott el, majd átvette az irányítást Szíria és Irak egyes régiói felett.


http://www.hidfo.net.ru/2014/12/08/sziria-szankciokat-hirdet-izrael-ellen