2014. december 8., hétfő

Felpörgött a donbasszi “tűzszünet”

A ma reggeli jelentések szerint tegnap délutántól Donbassz frontjain “megélénkültek” a harci cselekmények. Andrej Purgin a Donyecki Népköztársaság Parlamentjének szóvivője szerint mintegy hetven helyszínen tört ki tegnap dél óta kissebb – nagyobb összecsapás Donbasszban.
ttank1
Vlagyiszlav Brig a DNR-LNR egyesített önvédelmi erőinek szóvivője szerint a november 29. és december 5. közötti időszakban a valcmanista latorhad valamivel több mint 600(!!!) egyede pusztult el Donbasszban, közülük csak a donyecki repülőtérnél 140! A kijevi pribékhad technikai vesztesége talán még ennél is megrendítőbb. 17 tank, 15 db. csapatszállító páncélos jármű, 8 db. BMP, 11 db. különböző típusú önjáró löveg, 16 db. “Grad” sorozatvető, és mintegy 50 db. különböző típusú nehéz teherautó van Nyalókakirály pribékhadának donbasszi havárialistáján.
roncs
(November 6. és 7. latorveszteségeit az összesítés nem tartalmazza, mint ahogyan a vontatott tüzértechnikai veszteségeket sem az azokhoz köthető egyedveszteségekkel.)
Nem véletlen tehát, hogy Nyalókakirály szükségét érezte, hogy közel merészkedjen Donbasszhoz, és ösztökélje hatékonyabb oroszirtásra banditáit.

Mára az is kiderült, hogy az újabb “békemegállapodást” a valcmanista udvar sírta ki, minden bizonnyal időnyerési céllal, hiszen továbbra is özönlik a mostmár valóban mindenhonnan összekotort birodalmi haditechnika. A Bal-Rad kérdésére informátorunk megerősítette “HÉTNÉL TÖBB MAGYARORSZÁGRÓL SZÁRMAZÓ T-72 TÍPUSÚ HARCKOCSI DONBASSZBA, A HARCI ÖVEZETBE TÖRTÉNT VEZÉNYLÉSÉT”
Ami pedig ezeket a magyarországi származású tankokat illeti: mára virradóan már Kramatorszkon is áthaladtak, útban az olvasztó felé.
ttank2
Ami a harci cselekményeket illeti:
Donyeck városa tegnap délután óta folyamatos latortüzérségi támadás alatt áll. A legveszélyeztetettebb kerület “Kujbisev”. Itt tegnap délután egy “Lukoil” benzinkutat ért találat. Hat civil halt meg ennek következtében, és a benzinkút teljes mértékben megsemmisült. Ma hajnalban több találat is érte a város 98. számú iskoláját.
fal
A donyecki repülőtér területe is állandó latortüzérségi tűz allatt áll. Ma reggel is folytatódik a reptér romjainak továbbaprítása.

Tegnap este óta Gorlovka és környéke állandósult kijevi tűz alatt áll.

Novobahmutovka és Dzserzsinszk közszolgáltatásai teljes mértékben leálltak egy mára virradóan a településeket ért “Grad” – támadást követően. A hálálos áldozatok száma – tekintettel az éjszakára – még nem ismertek.
Jenakijevo “elővárosánál” Juzsnokommunarszknál hajnali három órakor büntetett a milicia. A falut tegnap óta molesztáló latorkülönítményen rajtaütött a népköztársaságiak egyik rohamkülönítménye. Ha Valcman küldött plasztikzsákokat is, harminckettőt abból Juzsnokommunarszknál már ki is igényelhetnek latorjai. (Információink szerint viszont nem maradt aki az igénylőívet kitöltse.)
csata
Sztozskovo, Jenakijevo és Fascsovka mára virradóan folyamatos latortüzérségi ostrom alatt állt.
Tavricseszkoje és Mikolajevka szintén a valcmanista pribékek célkeresztjében volt egész éjjel.
avgyej
Avgyejevkában viszont a népköztársasági erők tüzérsége szétlőtte a rendőrség központi parancsnoki épületét mára virradóan. Több pribék “főkutya” is éppen ott tanyázott a csapás idején. Hírek szerint alaposan megritkult az állomány.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/08/felporgott-a-donbasszi-tuzszunet/


Ma reggel megérkeztek Donyeck környékére Nyalókakirály friss latorjai, és technikai utánpótlása. Nem is húzták – halogatták sokáig az időt az elhelyezkedésekkel. Serény munkálkodásba fogtak. Kiváltképpen Peszki – környéké. Érződött is Donyeck “Kirov” – “Kujbisev” – “Petrovszkij” és “Kijev” – kerületeiben az új friss erő megérkezte. Hullott a sok latortüzérségi gránát – természetesen a tűzszünet jegyében” Donyeck említett lakónegyeire. Az egyre inkább a második világháborús Sztálingrágra emlékeztető városrészekben már csak a romhalmazok “rendezettsége” jelzi, hogy ott valamikor emberek lakta városrész volt. Ma a szétlőtt, lángoló gázvezetékek tüzénél melegedhettek volna a fagyoskodók, de már hihetetlenül kevés ember él az ostromlott Donyeckben.

Persze a milicia tüzérsége is kihasználta az ellenoldal zsúfoltságát. Így aztán a frissen érkezett pribékek gyorsan ki is tapasztalhatták: ahová érkeztek, ott másabbak a körülmények, mint a gyakorlótereken. Jelentések szerint ahová egy köztársasági gránát becsapódott Peszkinél – latort talált. Annyi hemzsegett. Sokan közülük már ma be is sokalltak. Őket zsákban vonják ki a frontvonalból. Azokkal a régi pribékekkel együtt, akik nem úszták meg az utolsó frontnapot.
Avgyejevka új pribékjeit is illő módon üdvözölte a népköztársaságiak tüzérsége. Még az éjszakai rendőrpalota – ostrom romjait sem volt alkalmuk megkukkolni, máris tucatnyi latoregyedet lehetett összekapirgálni frissen elfoglalt pozícióiknál.
Természetesen nem maradt ki a latorszórásból a donyecki reptér sem. Ott viszont már további veszteségeket, pusztítást nem tudnak okozni Nyalókakirály pribékjei!
sra4
Dokucsajevsznek és Mihajlovkának is jutott ma ismét a latorgránátokból. Sőt! Mikajlovka egy “Grad” – sorozatot is kapott. Nyolc civil halt bele, és súlyosan megsebesült egy milicista.
sra2
Krasznyüj Limany és Oboznoje szintén valcmanista latortüzér – támadást élt át ma dél körüli időpontban.
sra1
Gorlovka reggel óta kissebb megszakításokkal ostrom alatt áll. Utcasorok váltak romhalmazzá a külvárosban, és lakótömbök omlottak le a lakótelepeken. Négy polgári személy halt meg ma Gorlovkában.
sra5
Gyjebalcsevoi latorállásokból Nyikisino romhalmazát lőtte a valmanista horda. Nagyon szeretnének szabad utat biztosítani ott bezárt hordacimboráiknak, de a népköztársaságiak erősen őrzik őket. Viszont Nyikisinonál is megsebesült egy milicista.
Kirovot viszont ma csak néhány latorgránát érte, ami már – már szokatlan a helyiek számára.
Peszka, Jaszinovataja, Marinyka, Krasznogorovka, Osztroje, Sumü – mindegyik helység a valcmanista horda tüzérségi tüze miatt szenvedett ma.
sra
Szlavjanszkból a “Karacsun” – hegy felől jelentették nagy kaliberű, valószínűleg “Pionov”-“Bazsarózsa” önjáró lövegek hangját.
Sztanyica Luhanszka térségében viszont támadást indított ma délelőtt a milicia. Bekerítették Olhovo és Kolesznyikov pribékbandáit, és megkezdődött a latrok levadászása könnyű aknavetők bevetésével.
Pervomajszkot ma ismét “megtalálta” a valcmanista latortüzérség.
Szcsasztyjét és a Veszjelaja Gora – hegyet ma egyfolytában gránátozta a pribékhad. Szcsatyjéban két civil meghalt, kettő megsebesült.
Trehizbenkit sorozatvetőkkel pusztította tovább ma kora délután a latorhad.
sra3
Bahmutka környékén is felizzottak az ártó szándékok. A milicia szétlövi a valcmanista latorposztokat, azok meg másnapra újjáépítik. Ma is így volt. Délelőtt hat lator fűbe harapott a milicia által – holnapra újratelepítik.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/08/porgosen-indult-a-het-donbasszban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése