2014. december 8., hétfő

LePen: ‘Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét mentsem’…

Marine LePen - 'Első a francia érdek'
Marine LePen: ‘Első a francia érdek’

– Euronews interjú Marine LePennel -

Idézetek az interjúból:
“… – Önök azt mondják, hogy megállítják a nagyléptékű bevándorlást – de konkrétan mit tennének a már itt lévő illegális bevándorlókkal illetve azokkal, akik most próbálnak bejutni Európába azért, hogy a bőrüket mentsék?
- Hát hazamennek. Én azért vagyok itt, hogy a francia nép bőrét mentsem. Én megértem a szenvedést, de először az okait szeretném kezelni. Látja, körülbelül ugyanazt mondom, mint a pápa. Miért nem azokon kérik számon a problémát, akik okozzák, a harcoló feleken?
- Ön járt Lampedusán, látta ezeket az embereket. Egy dolog azt mondani, hogy bérelünk egy hajót, és hazapateroljuk őket, de vezetné ön ezt a hajót?
- Ön járt Lampedusán?
- Igen.
- Akkor látta azokat a fiatalokat, akik azért jönnek Európába, mert azt hiszik, hogy itt van munka, hogy ez itt az Eldorádó. Ők ugyanannak a hazugságnak az áldozatai, mint a franciák, akik elszenvedik az egész következményeit, akiknek azt mondják, hogy hát elnézést, tudnának még egy kis helyet szorítani, merthogy jönnének még páran. Hát már nem tudunk több helyet szorítani, mert nincs…”
***
“…- Ideológiai értelemben közel áll Vlagyimir Putyinhoz?
- Részben osztom Vlagyimir Putyin gazdasági elképzeléseit, ez biztos, de ez nem tegnap óta van így. A Front National álláspontja ebben a témában soha nem változott. Jó szemmel nézzük egy olyan kormány érkezését, amely megregulázta az apparatcsikokat és patrióta gazdaságpolitikát vezetett be.
- Azt mondta, hogy bizonyos értelemben csodálja Putyin személyiségét.
- Igen, csodálom a hidegvérét. Az Európai Unió hidegháborút folytat ellene az Egyesült Államok nyomására, ami kizárólag amerikai érdekeket szolgál, és ez elég kínos. Csodálom, hogy visszaadta a büszkeségét és az életkedvét egy nagy nemzetnek, amelyet hetven éven keresztül üldöztek és megaláztak…”
***
“… – A Krím nem csatlakozott volna Oroszországhoz, ha az Európai Unió nem gyakorolt volna nyomást Ukrajnára azzal, hogy elismer egy teljességgel illegitim kormányt. Az Európai Unió óriási hibát követett el, annál is inkább, mert ebben a kormányban a legkevésbé sem elfogadható elemek is helyet kaptak. Köztük néhány notórius náci is.
- Sokak szerint az ön környezetében is akad.
- Remélem, viccel. Amikor azt mondom, hogy nácik, az Ukrajna esetében konkrét nácikat jelent, akik náci zászlókat lobogtatnak. A történelem majd igazol minket. Nem baj, látom, hogy vannak kedves nácik, ilyenek például az ukránok, és persze vannak a gonosz nácik. Az elmúlt években hallottam olyat, hogy valaki elítélt egy kormányt, mert az brutálisan lépett fel a néppel szemben, mert lövetett a népre. De a kijevi kormány bombázza a népet, és ebből senki nem csinál botrányt…”
Az interjú teljes terjedelmében itt látható:
Videó: Euronews
Ajánlja: SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése