Rendőrségi jelentések szerint több mint 200 embert vettek őrizetbe Athénban, miután szombaton több ezer fős tüntetések szerveződtek Görögország nagyobb városaiban, emlékezvén arra, hogy a 2008-as válság idején egy rendőr lelőtt egy vele szóváltásba elegyedő tizenéves fiút. Athénban a tüntetés december 6. hajnalig zajlott, és valamikor az éjszaka közepén radikalizálódott; a tömegből kiváló keménymag kövekkel kezdte dobálni az üzletek kirakatait, a buszmegállók ablakait, de betörtek ATM-eket, parkoló autók szélvédőit, majd gyújtogatás kezdődött és a felgyújtott ruhaüzletekben megindult a fosztogatás.
A rendőrség könnygázzal, hanggránátokkal kezdte oszlatni a tüntetőket, majd vízágyút is bevetettek, mire a tüntetők már Molotov-koktéllal támadtak a rendőri erőkre.
Hídfő.net.ru | Athén tüntetés
Hídfő.net.ru | Athén tüntetés
2008 december 6-án a feszült válságidőszakban történt az eset, ami az utóbbi évek legbrutálisabb tüntetéshullámát váltotta ki Görögországban. Egy 15 éves fiú és egy kisebb társaság belekötöttek az utcán állomásozó járőrbe, aki a szóváltást követően visszatért a gépjárműhöz, és a szolgálati fegyverével agyonlőtte az egyik fiatalt. Az eset két hétig tartó tüntetéssorozatot és brutális összecsapásokat váltott ki, amire azóta évente többezer fős menettel emlékeznek meg a fővárosban.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/08/gyujtogatasok-fosztogatas-athenban