Anrijs Matiss, Lettország közlekedési minisztere bejelentette, hogy fejlesztik a határ menti infrastruktúrát Belorussziával, hogy csökkentsék a határon a várakozási időt és megkönnyítsék az átmenő forgalmat. A miniszter azután nyilatkozott az újságíróknak, hogy Minszkben összeült a belorusz-lett kormányközi bizottság, amin a gazdasági és kutatási együttműködéseket tárgyalták meg.
"Nincsenek komoly gondjaink a kétoldalú szállítmányozással. Természetesen, néha hosszú várakozási idő van a határon, mivel egyre több vállalat szállít a belorusz-lett határon át, nem csak Belorussziába, de Lettországból Oroszországba is." Anrijs hozzátette, hogy ez a tendencia csak fokozódni fog, ahogy Belorusszia és Lettország közt fokozódik a kereskedelmi tevékenység.
Hídfő.net.ru | Lettország határ
A két ország közti szállítási infrastruktúra fejlesztésére amiatt van szükség, mert Belorusszia az Eurázsiai Gazdasági Unió felé közeledő térségi országok számára lesz egy lokális integrációs központ. A határon átmenő forgalom - főként céges szállítmányozás - fokozódása jelzi, hogy a háttérben Lettország is megkezdte a keleti gazdasági átmenetet. Ahogy a Visegrádi Négyek esetében is történik, a balti országoknál is éles külpolitikai fordulat következhet be a gazdasági átrendeződést követően.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/11/lettorszag-kozeledik-belorussziahoz