úton
Ma sem nagyon tartotta magát ura és parancsolója “némasági ígéretéhez” Donbasszban a valcmanista latorhorda! Igaz, hogy többnyire az újabb és újabb érkezők elszállásolásával voltak elfoglalva, a már befészkeltek igencsak zajoskodtak. Összességében véve viszont ma valóban “csendes üzemmódban” ketyegett a donbasszi front háborús gépezete, bár a helyzet a jelentések szerint “rendkívül feszült”!
Az erősítés az megérkezett a népköztársasáégiakhoz is. A “Szmerty” – “Halál” nevő csecsen zászlóalj képében. Úgy általában 5 és 15 évnyi éles harci tapasztalat van Kadirov önkéntesei háta mögött.
edzés csecsenek
Lőtte a latortüzérség Szcsasztyjét és a “Vezsjelaja Gora” – hegyen lévő népköztársasági állásokat. A milíciák itt válasz nélkül hagyták az akciókat.
Szokolnyikira és Krimszkojéra is több alkalommal tüzet nyitottak a pribékek.
Jenakijevot ma kora délután két órán keresztül aknavetőzték Valcman pribékjei.
A Szmelo – környéki milícia – éllásokat nehézgéppuskákkal molesztálták.
Csjernuhinotól Centralnüjt lőtték Nyalókakirály brigantijai ma délelőtt sorozatvetőkkel.
Novorossziji falu lakóit latormesterlövészek vadászták. Öt falusit öltek meg. Délután a Kirovból érkező milicisták végeztek a két “vadásszal”
A Frunzéhoz közeli 31. latorposzton három pribék adta be a kulcsot egy milicista aknavető gránátnak köszönhetően.
Donyeckben ma délután csak egy garázst ért telibe egy kósza latorgránát.
A repülőtér is teljesen csendes volt. A milicisták pedig edzették magukat.
edzés
Közben pedig megérkezett az orosz – donbasszi határra a sokadik “Fehér Konvoj”. Ezekben az órákban “szortírozzák” őket, és várhatóan holnap reggel belépnek Donbasszba.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/11/a-csendes-donbassz/